Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Sjezdovky na Vysočině o víkendu vyzkoušeli první lyžaři

/
/
/
683 Zobrazení



Letošní zima zatím příliš sněhové nadílky nepřinesla, přesto se v tomto týdnu podařilo díky teplotám pod bodem mrazu a nastříkanému technickému sněhu spustit před víkendem několik vleků na Vysočině. V Jimramově, který se nachází necelých dvacet kilometrů od Bystřice nad Pernštejnem, lyžují dokonce už od sedmého ledna.

Ski Areál Jimramov leží na severních svazích Nového Jimramova, které se svažují k řece Fryšávce. Svojí rozlehlostí, členitostí a množství využití tras pro sjezd je naprosto ojedinělý na Vysočině. Poskytuje lyžařské prostředí jak pro náročné lyžaře i začátečníky. Pro ty nejmenší a začínající lyžaře je v areálu připravený zdarma dětský vlek. Pořadatelé udržují snowpark, 800 metrů dlouhou skicrossovou trať Kanada a zájemci mají možnost vyzkoušet si freestylové lyžování.
Na hlavním svahu, který při plném zasněžení dosahuje šířky až 100 metrů, lze vzhledem k jeho šířce a profilu praktikovat carvingové lyžování. Navíc areál nešetří výhledy na jednu z nejkrásnějších částí Vysočiny. K tomu všemu je připravené velké parkoviště přímo pod svahem a pro odpočinek nechybí ani posezení a bufet.
Cena za jedno svezení na vleku je 15 Kč, případně lze zakoupit časovou jízdenku.

Provozní doba
Pondělí 9.00-18.00
Úterý 9.00-18.00
Středa 9.00-18.00
Čtvrtek 9.00-18.00
Pátek 9.00-20.00
Sobota 8.00-20.00
Neděle 8.00-17.30

  • Facebook
  • Twitter