Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Silný vítr na Vysočině opět působil problémy, počet výjezdů stále narůstá

/
/
/
914 Zobrazení



Ve čtvrtek 17. února zasáhl v ranních hodinách silný vítr doplněným občasným deštěm. V průběhu noci hasiči v regionu nezasahovat nemuseli u událostí v souvislosti s větrem, ale čtvrteční ráno je už zaměstnalo a podobný průběh měly i další hodiny.

„Za uplynulé dvě hodiny evidujeme v kraji 17 výjezdů zejména ke stromům, které padly na komunikace a bránily tak plynulému provozu. Zatím nejvíce událostí řešili hasiči na Havlíčkobrodsku, nejméně potom na Třebíčsku a Žďársku,“ popsala v půl osmé ráno Petra Musilová, tisková mluvčí krajských hasičů na Vysočině.

Počet výjezdů neustále narůstá

Od čtvrtečního rána do poledne evidují téměř tři stovky výjezdů v souvislosti s počasím. „Nejčastěji hasiči odstraňovali stromy a větve, které padly na silnice a bránily plynulému provozu. Nejčastěji hasiči zasahovali na Havlíčkobrodsku a Pelhřimovsku. Nejméně událostí máme hlášených ze Třebíčska. Před půl osmou ráno spadl strom na právě projíždějící osobní auto v Koželužské ulici v Třebíči, událost si vyžádala jedno zranění,“ dodala tisková mluvčí.
Do popadaných stromů narazili řidiči u Jedlé a Dobré, obě nehody se obešly bez zranění.
Dopoledne zasahovali hasiči také na Masarykově náměstí v Jihlavě, kde silný vítr utrhl část střechy na jednom z domů.
K Havlíčkobrodsku a Pelhřimovsku se během dopoledne přidalo z pohledu počtu výjezdů také Žďársko. „V několika případech hasiči zajišťovali uvolněné plechy na střechách domů. Zásah byl nutný například v Bílém Kameni, Chotěboři nebo v Dobrovského ulici v Havlíčkově Brodě,“ doplnila kolem poledne další informace Petra Musilová.

Úvodní ilustrační foto: archiv Vysočina-news.cz

  • Facebook
  • Twitter