Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Silný vítr lámal v Jihlavě stromy, jeden spadl na auto taxi

/
/
/
940 Zobrazení



Silný vítr zasáhl v čtvrtek 17. února také Jihlavu, poničil střechy a polámal stromy. V terénu pomáhali policisté, strážníci i hasiči, kteří měli v Jihlavě kvůli větru 23 výjezdů. Škody neustále mapují pracovníci Správy zeleně jihlavského magistrátu. O spolupráci žádají i veřejnost, která se na ně může kvůli popadaným stromům obracet.

Muzeum Vysočiny Jihlava, ze kterého včera vítr strhl plechovou střechu, je dnes opět otevřené. Pro veřejnost je nepřístupná pouze výstava Trojí život keramiky, která byla na muzejní půdě. Ta je momentálně uzavřena.

Pokrývači v současnosti pracují na provizorní opravě střechy. Škoda je odhadnuta na dva až tři miliony korun. Přesná částka bude známa v následujících dnech. Střecha o rozměrech 12 x 13 metrů dopadla včera ráno na prázdné parkoviště před budovou. Nikdo nebyl zraněn.

Silný vítr poškodil střechu také na Základní škole E. Rošického, ze které odpadalo několik tašek. Na opravách se pracovalo už během včerejšího dne.

Škody po silném větru mapují také pracovníci odboru životního prostředí jihlavského magistrátu. Jedno z nejvíce postižených míst bylo včera v ulici Na Kopci, kde popadalo kvůli větru hned několik stromů. Jedna borovice dokonce spadla na taxík. Ani tam nebyl naštěstí nikdo zraněn.

Do terénu byli včera povoláni také stromolezci. Ti museli pokácet strom, který se nebezpečně nakláněl u jednoho z bytových domů v Demlově ulici.

Pracovníci Správy zeleně žádají o spolupráci také veřejnost, která se na ně může kvůli popadaným stromům obracet.

Meteorologové varují před silným větrem i v následujících hodinách. Na Jihlavsku platí výstraha do sobotní osmnácté hodiny.

  • Facebook
  • Twitter