Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Silný vítr komplikoval situaci na Vysočině také od úterního rána

/
/
/
1127 Zobrazení



Policisté evidovali od ranních hodin v úterý 11. února v souvislosti se silným větrem větší počet dopravních nehod. Silnice byly namrzlé a sjízdné se zvýšenou opatrností. U Luk nad Jihlavou došlo k další tragické nehodě.

„Od rána od 6.00 jsme na linku 158 přijali oznámení o sedmnácti dopravních nehodách a dalších minimálně dvacet oznámení se týkalo sjízdnosti komunikací na Vysočině.
Problémy jsou například v Brtnici – na silnici směrem na Třebíč, kde nemohou vyjet do kopce kamiony. Zcela uzavřena je silnice II/404 u Luk nad Jihlavou, kde se ráno po sedmé hodině stala tragická dopravní nehoda. Při střetu dvou vozidel zemřel řidič v osobním vozidle. Ve druhém vozidle se nikdo nezranil. Na místě zasahují všechny složky Integrovaného záchranného systému Kraje Vysočina (IZS),“ popsala prvotní informace Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Tragická havárie na silnici u Luk nad Jihlavou v úterý deset minut po sedmé hodině přinesla už devátou oběť letošního roku v regionu. „Řidič s osobním vozem projížděl po silnici ve směru na Luka nad Jihlavou. V levotočivé zatáčce najel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím dodávkovým autem. Při střetu utrpěl zranění neslučitelná se životem a na místě dopravní nehody zemřel.
V dodávkovém vozidle se nikdo nezranil, kromě řidiče ve vozidle cestoval ještě jeden spolujedoucí. Policisté u řidiče dodávkového voze provedli dechovou zkoušku, která měla negativní výsledek. Další okolnosti dopravní nehody jsou předmětem šetření. Po odstranění havarovaných vozidel bude na silnici obnovený provoz,“ dodala Dana Čírtková.

„Na místo vyslalo Zdravotnické operační středisko nejen pozemní posádku, ale i vrtulník letecké záchranné služby. Řidič osobního auta se vážně zranil, kterému už přivolaný lékař nedokázal pomoci a na místě zemřel,“ doplnil Petr Janáček, tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina.

Od pondělního rána evidují hasiči na Vysočině více než 410 zásahů v souvislosti s orkánem Sabine. „Od půlnoci do desáté hodiny dopoledne zasahovali hasiči na Vysočině u více než šedesáti technických pomocí. Opět nejčastěji odstraňovali stromy a větve, které padly na komunikace a bránily tak plynulému provozu. Nejčastěji dnes zatím zasahovali hasiči na Havlíčkobrodsku,“ doplnila Petra Musilová, tisková mluvčí krajských hasičů na Vysočině.

  • Facebook
  • Twitter