Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Silní vítr a sníh v pondělí zkomplikovaly dopravu na silnicích Vysočiny

/
/
/
398 Zobrazení



Silný nárazový vítr a sněhové jazyky od noci komplikovali v pondělí 19. prosince dopravu na silnicích Vysočiny. Od dnešního rána do poledne přijali policisté v kraji oznámení o 23 dopravních nehodách, při nichž se lehce zranily tři osoby. Problémy hlásili řidiči a policisté z Havlíčkobrodska, Jihlavska a Žďárska.

„Největší počet nehod šetřili policisté na Jihlavsku a Havlíčkobrodsku, kde byly také zejména ráno největší problémy se sjízdností. Silnice byly zafoukané, tvořily se závěje a sněhové jazyky. Policisté integrovaného operačního střediska přijali ráno a dopoledne také větší počet oznámení od řidičů, kteří si stěžovali na špatně sjízdné silnice, které byly pokryté sněhem a byly kluzké. O všech událostech jsme informovali k přijetí opatření správce komunikace. I dneska ráno měli problémy řidiči kamionů, kteří nemohli vyjet ve stoupání. Ráno tak tito řidiči zkomplikovali provoz například na silnici I/38 mezi Havlíčkovým Brodem a Jihlavou,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Na kluzkou vozovku si stěžovali řidiči kamionů také v kopci u Jitkova na Havlíčkobrodsku. „Problémy se sjízdností byly na silnici mezi Polnou a Janovicemi, mezi Kněžicemi a Brtnicí na Jihlavsku, kde se při vzájemném vyhýbání bočně střetl autobus s traktorem s vlekem. Nehoda se stala krátce po sedmé hodině ranní a vlek za traktorem rozbil několik bočních oken u autobusu. Před polednem se stala nehoda dvou osobních vozidel u Sázavy na Žďársku. Nehoda se obešla bez zranění. Kvůli závějím je aktuálně velmi obtížně průjezdná silnice II/360 mezi Jimramovem a Pohledcem na Žďársku,“ dodala Dana Čírtková.
Problémy hlásili řidiči také ze silnice mezi Chotěboří a Havlíčkovým Brodě nad Dolní Krupou směrem na Rozsochatec, kde se stala v místě větších sněhových jazyků první nehoda osobního vozu hned po ránu, odpoledne tu policisté vyšetřovali srážku dvou dodávek. Další komplikace na této silnici pak byly před Českým Dvorem.

Úvodní ilustrační foto: archiv Vysočina-news.cz

  • Facebook
  • Twitter