Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Mladí umělci přispěli dětskému oddělení havlíčkobrodské nemocnice

/
/
/
552 Zobrazení



Pěvecký sbor Oříšek při Základní škole V Sadech v Havlíčkově Brodě zazpíval v pátek 16. prosince pro zaplněný sál Staré radnice v Havlíčkově Brodě. Výtěžek koncertu byl určen dětskému oddělení Nemocnice Havlíčkův Brod. Na benefičním koncertě se vybrala částka 22 825 Kč.

„Částku využijeme na nákup speciálních jehliček na odběry novorozenců. Tyto jehličky jsou mnohem šetrnější a efektivnější,“ řekla primářka dětského oddělení Magdalena Chvílová Weberová, která zároveň poděkovala vedení školy, členům Oříšku v čele s Janem Kletečkou a všem divákům za dlouhodobou podporu. Celkem 10 498 Kč se vybralo na místě na dobrovolném vstupném, zbytek částky, 12 327 Kč vybrali mezi sebou učitelé a rodiče základní školy.
Benefiční akce Oříšku a školy ZŠ V Sadech už vynesly celkovou částku 62 221 Kč. Díky tomu v havlíčkobrodské nemocnici například zřídili a vybavili v hlavní lůžkové budově kojící koutek pro maminky nebo dokoupili polohovací pelíšky do inkubátorů.


Pěvecký sbor Oříšek při Základní škole V Sadech má žánrově široký repertoár, a tak i letos diváci slyšeli nejen vánoční písně, ale i písničky lidové či od známých českých hudebních uskupení jako je Čechomor či Spirituál Kvintet. Letošním překvapením bylo houslové sólové vystoupení jako součást večera.

  • Facebook
  • Twitter