Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Šestý vánoční pokoj slouží pacientům v jihlavské nemocnici

/
/
/
892 Zobrazení



Vánoce klepou na dveře a zanedlouho bude Nemocnice Jihlava vyhlašovat nový ročník Vánočního pokoje. Teď začalo sloužit pacientům opravené zázemí na rehabilitačním oddělení, na které se lidé skládali loňské vánoční svátky.

Využijí ho pacienti po úrazech, ortopedických operacích či s neurologickými potížemi. Na pokoji proběhly velké stavební změny hlavně v koupelně.

Princip Vánočního pokoje je jednoduchý. Na stránkách Nemocnice Jihlava si vybere veřejnost věc, na kterou chce přispět. Dárci napíší položku na daný email, kterou si vybrali, a my zašleme platební podklady a na stránkách ji označíme jako obsazenou. Peníze na vybavení se vybírají do Štědrého dne. Na rehabilitačním oddělení chtěli investovat do nové koupelny, výmalby, postele i rehabilitačních pomůcek. „Chceme, aby se u nás pacienti cítili dobře právě i díky nově opravenému pokoji a myslím, že se to povedlo,“ říkají primářka oddělení Drahomíra Škodová.
„Stavební práce proběhly především v koupelně, ale i samotném pokoji, měnila se například podlaha. Do práce jsme se ponořili všichni společně se zedníky a dělníky,“ říká s úsměvem autorka pokoje a vrchní terapeutka Jana Ciprušová.

Na vánoční pokoj se loňský rok vybralo přesně 129 tisíc korun. Velká část dárců přispívá na náš pokoj již opakovaně. Za každým ročníkem vidí výsledky svého příspěvku v podobě nově opraveného zázemí. Návrh na letošní Vánoční pokoj zveřejníme měsíc před Štědrým dnem.
Za uplynulé roky se podařilo díky dárcům vybavit chemostacionář a opravit pokoje na dětském, gynekologickém, traumatologickém, geriatrickém oddělení a nyní na rehabilitačním oddělení.

Vánoční pokoj 2013, dětské oddělení: 117 500 korun
Vánoční pokoj 2014, traumatologické oddělení: 101 169 korun
Vánoční pokoj 2015, gynekologické oddělení: 107 450 korun
Vánoční pokoj 2016, oddělení geriatrie a následné péče: 226 330 korun
Vánoční pokoj 2017, chemostacionář: 110 214 korun
Vánoční pokoj 2018, rehabilitační oddělení: 129 000 korun

  • Facebook
  • Twitter