Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Šestnáctý ročník dětského dne v Kamenné Lhotě zpestřila spanilá jízda traktorů

/
/
/
1145 Zobrazení



Letošní velké letní akce jsou ve většině případů odložené, nebo úplně zrušené. Proto se zvětšila poptávka po obecních akcích menšího rozsahu, které většinou navštěvují pouze místní obyvatelé. Jednou z obcí, která se rozhodla uspořádat akci nejen pro děti, je Kamenná Lhota u Ledče nad Sázavou.

V sobotu 11. července se zde konal Dětský den. Od rána pořadatelům počasí moc nepřálo, ale jak se říká, štěstí přeje připraveným, tak zde vše připravili pro takzvanou mokrou variantu. „Počasí bylo hodně deštivé, ráno volalo i pár lidí, jestli to kvůli dešti nezrušíme. Volba byla jasná, akce bude,“ popisuje nejistý začátek starosta obce Josef Smejkal.
Na návštěvnosti to bylo znát, běžně na akce dorazí více než stovka dětí, tentokrát se jich tu sešlo kolem šedesáti. „Ale my jsme si to udělali hezké,“ konstatoval starosta. Každoročně je připravené pro účastníky nějaké překvapení, letos si místní nachystali své traktory a další techniku, nejrůznějšího data výroby, a pro všechny pak uspořádali spanilou jízdu kolem fotbalového hřiště. Sešlo se tu nakonec více než dvacet strojů. „Bylo úžasné vidět to nadšení všech řidičů, že se mohou pochlubit strojem, který doma mají,“ pochvaloval spanilou jízdu jedna z pořadatelek Jitka Burianová. Největší radost měly samozřejmě děti, které měly tu možnost se nechat svézt, případně se do všech traktorů podívat a osahat si volant a zjistit, co která páka dělá.
Na děti čekalo hnedle na začátku sladké uvítaní. „Tradičně vítáme děti a rodiče medovými perníčky od tety Jarušky,“ chlubila se Jitka Burianová. Ale aby to děti neměly tak jednoduché, čekalo na ně několik úkolů a soutěží, za které získávaly žetony. Ty poté bylo možné vyměnit za nejrůznější ceny, samozřejmě čím více žetonů, tím hodnotnější cenu si mohly vybrat. Celé odpoledne zpříjemňovala akci hudba DJ Břízy, která se rozléhala do širého okolí až do pozdních hodin. Samozřejmostí bylo i občerstvení pro malé i velké. Pro zpestření byl pro děti nachystaný skákací hrad a také velmi oblíbené malování na obličej, které už několikátým rokem zajišťují děvčata z České průmyslové zdravotní pojišťovny. „Akci podpořila řada sponzorských darů, za což sponzorům patří veliké díky. A poděkování samozřejmě patří i všem, kteří přiložili ruku k dílu včetně DJ Břízy a přičinili se ke zdárnému průběhu celé akce,“ vzkazuje starosta.

Foto: Jitka Burianová

  • Facebook
  • Twitter