Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Šestnáct nových aut se rozjelo rovnou do práce

/
/
/
606 Zobrazení



Na první pohled nic výjimečného, ale ve skutečnosti obrovský vliv na fungování Oblastní charity Havlíčkův Brod a především na pomoc pro její klienty. Organizace totiž v pátek 7. září odpoledne slavnostně převzala celkem šestnáct nových aut do terénních sociálních služeb.

Na každodenní profesionální péči ve svých domácnostech jsou odkázány stovky lidí. Díky novým vozidlům bude výrazně snadnější za nimi dojet, a navíc i do vzdálenějších obcí Havlíčkobrodska a Humpolecka.
Získat nová auta pro sociální pracovníky v terénu není nic jednoduchého. Jedná se o takzvaný investiční náklad, a většina dotačních titulů tak jejich nákup neumožňuje. Na druhé straně bez aut nelze poskytovat sociální služby v domácnostech klientů, o které je velký zájem. „Z vlastního rozpočtu nejsme schopni tak velké nákupy realizovat. Proto neustále hledáme vhodné finanční zdroje. Vyřídit koupi těchto šestnácti aut trvalo týmu havlíčkobrodské Charity, který spolupracoval s havlíčkobrodskou firmou PWB, téměř dva roky. Mohli jsme je pořídit díky dotaci z Evropské unie a také z výtěžku Tříkrálové sbírky 2018,“ uvedla ředitelka Oblastní charity Havlíčkův Brod Kateřina Svobodová.

Nová auta pro havlíčkobrodskou charitu

Slavnostní předání aut Citroën se uskutečnilo v areálu havlíčkobrodské firmy Pross reklama, kde auta polepili logy Oblastní charity Havlíčkův Brod. Na cestu jim požehnal vikář Oldřich Kučera, ale jak sám s úsměvem zmínil, žehnal lidem, nikoliv autům. Modlitbami pracovníkům organizace popřál šťastné kilometry bez nehody a ve zdraví a samozřejmě spokojené klienty.
Z místa předání rovnou do práce si je odvezli pracovníci služeb při havlíčkobrodské Charitě, a to konkrétně Střediska rané péče, Centra osobní asistence, Charitní pečovatelské služby, Domácí hospicové péče a Šipky – sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi. „Děkuji všem, kteří se na tomto projektu podíleli. Je to velký úspěch. Věřím, že nová auta našim pracovníkům a klientům budou dobře a dlouho sloužit,“ uzavřela Kateřina Svobodová.

  • Facebook
  • Twitter