Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Šest urologů z České republiky školil primář třebíčské nemocnice

/
/
/
247 Zobrazení



Operační sál číslo čtyři Nemocnice Třebíč v pátek 23. února hostil urologický workshop na téma transuretralní enukleace prostaty, laicky řečeno odstranění zvětšené prostaty. Jde se o šetrnou neinvazivní metodu, kdy zákrok je prováděn přes močovou trubici. Pacient po operaci odchází třetí den do domácího ošetřování.

Pod zkušené ruce primáře Ivo Šabackého a jeho kolegy primáře Romana Staňka ze Slezské nemocnice v Opavě přijelo nahlédnout šest urologů z celého Česka.

Urologický workshop zahájily už ve čtvrtek odpoledne přednášky. Účastníci kurzu byli seznámeni se současnými novinkami v oblasti technologií a technik bipolární enuklueace prostaty a jejich výhodami a limity. V současné době se prosazují enukleační výkony pro objemné prostaty, které postupně nahrazují otevřenou operativu. Tyto se provádí pomocí laseru nebo pomocí plazmy. A právě plazmu využívají lékaři v Třebíči.

„Mužů s tímto problémem je velká řada, naštěstí vývoj jde neustále kupředu. Naše nemocnice podporuje pokrok v operativě pravidelnou modernizací potřebného přístrojového vybavení. Nedávno byl zakoupen například holmiový laser. Je tedy možné provádět tyto, pro pacienta velmi šetrné, operační zákroky,“ komentuje počínání třebíčské urologie ředitelka nemocnice Eva Tomášová.
„Oceňuji mnohaleté zkušenosti primáře Ivo Šabackého i jeho snahu předávat svoje know how dalším kolegům napříč republikou,“ dodává ředitelka Eva Tomášová.

Urologický workshop byl pořádán ve spolupráci se společností Olympus Czech Group, s. r. o.

Přiučit se nebo zdokonalit přijeli do Třebíče lékaři z Nemocnice Rudolfa a Stefanie Benešov, NPK – Orlickoústecké nemocnice, dva z FN Brno, Nemocnice Znojmo a General University Hospital in Prague. Současně na sále přihlíželo pět zástupců společnosti Olympus Czech Group, s. r. o.

  • Facebook
  • Twitter