Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Sedmnáctiletý mladík zaútočil v Brodě na taxikáře a odjel s jeho autem

/
/
/
568 Zobrazení



Kriminalisté z Vysočiny vyšetřují případ loupežného přepadení řidiče taxislužby v Havlíčkově Brodě, podezřelým je sedmnáctiletý mladík, kterého vyšetřovatel obvinil kromě jiného z provinění loupeže a hrozí mu trest odnětí svobody v trvání až na pět let.

„V pátek 5. listopadu zhruba půl hodiny před půlnocí, si mladík zastavil na Havlíčkově náměstí v Havlíčkově Brodě vůz taxislužby Škoda Superb. Posadil se na místo za řidičem a nechal se odvézt do Chotěboře. Zhruba deset minut před půlnocí, když projížděli po silnici II/344 za Rozsochatcem, mladík napadl řidiče taxislužby nožem a způsobil mu zranění. Zraněnému taxikáři se podařilo zastavit a z vozu utéct. Mladík se ho snažil nejdříve pronásledovat, ale taxikáři se podařilo uniknout. Mladík se vrátil na silnici k vozu a z místa odjel. Sedmačtyřicetiletému taxikáři se podařilo v místě zastavit projíždějící vozidlo, jehož řidič případ oznámil na linku 158 a poskytl zraněnému taxikáři základní ošetření. Na místo vyjela nejbližší policejní hlídka a byla tam vyslána také zdravotnická záchranná služba. Zdravotníci převezli muže s vážným poraněním horní končetiny do nemocnice v Havlíčkově Brodě,“ popsala událost Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Policisté okamžitě rozjeli pátrání po podezřelém muži a odcizeném voze taxislužby. „Mladík projížděl po silnici II/345 směrem na Novou Ves u Chotěboře, kde v zatáčce z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru a havaroval v příkopu. Místem v tu dobu projížděl řidič osobního vozu, který dopravní nehodu oznámil na tísňovou linku Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina. Na místo vyjela policejní hlídka, která kolem půl jedné v noci podezřelého mladíka zadržela a umístila ho do policejní cely. Policisté našli u mladíka osobní věci taxikáře, včetně jeho mobilního telefonu a dalších věcí. Při dopravní nehodě se lehce zranil na hlavě, ale po ošetření ve zdravotnickém zařízení nic nebránilo jeho dalšímu pobytu v policejní cele. U mladíka policisté provedli dechovou zkoušku a test na drogy. Dechová zkouška vyšla negativní a test na drogy vykázal pozitivní výsledek na THC,“ dodala tisková mluvčí.

Případ prověřují krajští kriminalisté, kteří zahájili úkony trestného řízení pro podezření z provinění loupeže a v neděli zahájili trestní stíhání a mladíka obvinili z loupeže spáchané se zbraní a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. „Vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět k vypracování návrhu na vzetí obviněného mladíka do vazby. V pondělí 8. listopadu se u okresního soudu v Havlíčkově Brodě konalo vazební zasedání, ale soud návrhu státního zástupce nevyhověl, proto bude trestní stíhání probíhat na svobodě. Kriminalisté nyní zjišťují, co bylo motivem činu a nelze vyloučit, že by mohlo v průběhu dalšího vyšetřování dojít ke změně právní kvalifikace. Taxikář po útoku nožem utrpěl vážná poranění ruky, ale v současné době je mimo ohrožení života,“ uzavřela Dana Čírtková s tím, že do ukončení vyšetřování nebudou policisté k případu poskytovat žádné další informace, abychom neohrozili účel trestního řízení.

  • Facebook
  • Twitter