Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Se srpnem se uzavře hned několik silnic na Vysočině

/
/
/
2099 Zobrazení



Srpnem bude měsícem uzavírek několika významných silničních tahů napříč Vysočinou. Řidiči musí počítat hned s několika dopravními omezeními, například na silnici II/348 u Stáje na Jihlavsku, na tahu II/602 mezi Jihlavou a Pelhřimovem nebo mezi Pocoucovem a Trnavou na Třebíčsku.

Ode 31. července do 21. srpna se budou ve dvou etapách opravovat čtyři havarijní úseky silnice II/353 mezi Zhoří a hranicemi jihlavského okresu. Konkrétně bude uzavřený úsek od křižovatky s II/348 u Stáje na hranice okresu v Jihlava (v termínu od 31. 7. do 13. 8.) a úsek od Zhoře ve směřu na křižovatku s II/348 u Stáje (od 14. 8. do 21. 8.). V první etapě povede objízdná trasa přes Zbornou, ve druhé etapě přes Polnou.

V srpnu pokračuje oprava úseku II/602 mezi Řehořovem a Měřínem. Tady dojde od 1. 8. do 9. 8. k úplné uzavírce, a to z důvodu pokládky asfaltových vrstev. Objízdná trasa bude pro každý směr jiná – v jednom směru přes obc Černá, ve druhé přes městys Kamenice.

Pokračuje omezení v podobě uzavřené silnice II/150 mezi Ledčí nad Sázavou a Hněvkovicemi. Tady mají práce skončit 22. září. Také musíme počítat s opravou silnice II/360 mezi Pocoucovem a Trnavou, kde se vozovka pravděpodobně v závěru měsíce srpna také uzavře. Přesný termín ještě není známý.

Další uzavírkou na páteřní síti krajských silnic bude uzavírka pro opravu silnice II/408 v Jemnici v úseku u benzinové pumpy v Podolí. Předpokládaný termín zahájení uzavírky je 26. srpna.

Ve fázi hodnocení nabídek je také oprava úseku na silnici II/150 Leštinka – Mrzkovice na Havlíčkobrodsku, kde práce proběhnou v průběhu září a října.

Vyjma těchto uzavírek probíhá řada dalších staveb Krajské správy a údržby silnic Vysočiny na dalších komunikacích v majetku Kraje Vysočina. Informace o těchto stavbách jsou uvedeny a průběžně aktualizovány na webových stránkách KSUSV pod odkazem Stavební akce. „Všem uživatelům silnic děkujeme za pochopení a věříme, že provedené opravy a investice povedou ke zlepšení celkového stavebního stavu silnic v naší správě a pokračování zlepšujícího se trendu z posledních let,“ říká Tomáš Mátl, technicko-správní náměstek Krajské správy a údržby silnic Vysočiny.

Přesné objízdné trasy včetně povolených termínů uzavírek najdete na www.dopravniinfo.cz.

  • Facebook
  • Twitter