Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Scola Telcz představí návrhy studentů na úpravy jezuitské zahrady v Telči

/
/
/
703 Zobrazení



O víkendu zahájila v Telči další ročník multidisciplinární vzdělávací aktivita Scola Telcz. Zimní workshop se věnuje zahradnímu prostoru bývalé jezuitské koleje u objektu Univerzitního centra Telč Masarykovy univerzity a objektu stavební fakulty Českého vysokého učení technického v centru Telče.

Akce vyvrcholí neformálním setkáním určeným i široké veřejnosti, jehož součástí bude diskuze nad představenými návrhy i návštěva zahrady. Setkání proběhne ve středu 27. února v 17.00 na nádvoří Univerzitního centra Telč.

Program letošního ročníku se opět skládá z přednášek odborníků, ukázek terénní práce a především ze samostatné práce týmů poskládaných z více než 30 studentů různých oborů zúčastněných univerzit. Tyto týmy se zaměřují nejen na historii, ale zejména na vypracování návrhů nové podoby a využití společného zahradního prostoru uvedených objektů.

Scola Telcz je multidisciplinární škola šesti vzdělávacích a výzkumných institucí – Masarykovy univerzity, Dunajské univerzity v Kremži, Českého vysokého učení technického v Praze, Slovenské technické univerzity v Bratislavě, Národního památkového ústavu a Ústavu teoretické a aplikované mechaniky AV ČR – zabývajících se problematikou uchování kulturního dědictví a památkovou péčí. Záměrem školy je rozvíjení ucelených konceptů podložených reálnými potřebami obyvatel, státní správy a samosprávy, a to na příkladech řešení úprav konkrétních objektů, urbanistických projektů či požadavků na změny stávající situace. Výuka probíhá v reálných podmínkách historického města Telče už od roku 2017.

Více informací na: www.scola-telcz.net.

  • Facebook
  • Twitter