Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Turnaji v discgolfu ve Vepříkově nepřálo počasí

/
/
/
1373 Zobrazení



Areál Sboru dobrovolných hasičů ve Vepříkově hostil o víkendu 11. až 12. července příznivce a hráče discgolfu: uskutečnil se zde turnaj Latitude 64 Hunters Games 2020.

Turnaj představil hlavní pořadatel Pavel Brückler, člen klubu Hunters Liberec.

Kolik bylo soutěžních disciplín?
Původně mělo být deset disciplín, vzhledem k nepříznivému sobotnímu počasí a vytrvalému dešti, jsme se dostali malinko do skluzu a nakonec jsme neodehráli noční turnaj. Všechny ostatní disciplíny se však stihli a nebyla nouze o překvapivé výsledky.

Kolik bylo kategorii?
Celkem jsme letos otevřeli čtyři kategorie. MPO – hlavní kategorie, FPO – ženy, MJ12 – děti do 12 let a MA4 – začátečníci

Počasí letos asi bylo nejhorší v historii Vepříkova ?
S oblibou říkáme že neexistuje špatné počasí pro discgolf, pouze špatně oblečený discgolfista. Ano, počasí nám letos (naštěstí jen v sobotu) příliš nepřálo, avšak statečně jsme se s tím poprali.
V neděli nám to počasí zase vynahradilo, bylo nádherně. I přes špatné počasí jsme se však dočkali skvělých výkonů i velkých překvapení. Například v hodu do dálky hodil vítěz Jakub Semerád téměř 120 metrů (ke konci bylo hřiště mírně do kopce, pokud by se házelo na rovině tak by disk doletěl k cca 150 metrům). Jeden z juniorů – Matěj Vlček (10 let) hodil téměř 85 metrů, čímž překonal hodně dospělých hráčů. Filip Brückler (12 let) hodil dokonce ještě o pět metrů více, tedy 90 metrů.

Letošní turnaj ve Vepříkově byl už šestý v historii?
Ano, přesně tak. Již šestým rokem jezdíme do Vepříkova. Turnaj je velice oblíbený. Není to klasický turnaj v discgolfu, kterých se u nás pořádají desítky, ale je velice netradiční. Tento formát pořádáme v ČR (možná i ve světě) jako jediní.
Jedná se o různé disciplíny, které prověří hráče ve všech směrech. Tento turnaj je naprosto ideální i pro celé rodiny, kde si na své přijdou jak děti, tak dospělí. Navíc je o všechny hráče ve Vepříkově perfektně postaráno. Místní dobrovolníci se o nás starají jako o svou rodinu – k dispozici máme na co si vzpomeneme… včetně skvělé malinovky, piva, langošů, guláše a mnoha dalšího. Rádi bychom opravdu moc poděkovali všem, kteří při této akci přiložili ruku k dílu. Určitě se za rok rádi vrátíme.

Výsledky discgolfového turnaje amatérů Vepříkov 2020
MPO: 1. Jakub Semerád, 2. Pavel Brückler, 3. Jakub Wolf
FPO: 1. Nikola Moravcová, 2. Věra Heinzka, 3. Kamila Brücklerová.
MJ12 – chlapci: 1. Jakub Vlček, 2. Jan Vlček, 3. Jakub Wolf
MJ 12 – dívky:1. Kristýna Brücklerová, 2. Soňa Doleželová, 3. Tereza Vodičková
MA4 – začátečníci: 1. Ladislav Kos, 2. Vojta Bublík, 3. Miroslav Lipták

Foto: Pavel Brückler

  • Facebook
  • Twitter