Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Šachisté z Vysočiny na Mistrovství mládeže Evropské unie

/
/
/
912 Zobrazení



Devatenácté Mistrovství mládeže Evropské unie se tradičně konalo v hotelu Dlouhé stráně nad Desnou od 14. do 22. srpna v kategoriích do 8, 10, 12 a 14 let. Vysočina má v kategorii U10 druhého nejlepšího hráče v ČR a v U8 třetího nejlepšího hráče ČR.

Hrálo se devět kol tempem 2 x 90 min. + 30 s/tah., každý den se hrálo jedno kolo. Odehrané partie rozebírali a hodnotili reprezentační trenéři Evropské unie. Pro chlapce a děvčata se v každé kategorii hrál společný turnaj, ale vyhodnocení bylo zvlášť. Mistrovství se zúčastnilo celkem 81 mladých šachových nadějí z deseti federací. Šachový svaz ČR reprezentovalo 38 hráčů a hráček. Kvůli zrušení světového a a evropského šampionátu podpořil Šachový svaz ČR účast nejlepších hráčů a hráček na Mistrovství mládeže Evropské unie 2021.
Krajský šachový svaz Vysočiny reprezentovali čtyři hráči. V kategorii do osmi let Pavel Brož z ŠK Světlá nad Sázavou, do 10 let Martin Policar z TJ Náměšť nad Oslavou, do 12 let Daniel Srba a do 14 let Šimon Lang oba ze ŠK Světlá nad Sázavou.

V kategorii U8 mezi patnácti hráči (z ČR 5) startoval ze čtvrtého místa Pavel Brož a se ziskem pěti bodů se v celkovém pořadí posunul na konečné deváté místo. Zároveň byl třetím nejúspěšnějším hráčem ČR v kategorii.
Největšího úspěchu dosáhl Martin Policar v kategorii U10 mezi 26 hráčů (z ČR 14), obhájil svoje startovní číslo 7 se ziskem 5,5 bodů a zároveň byl druhým nejlepším hráčem z ČR v této kategorii.
V kategorii do 12 let poměřil své síly Daniel Srba s 21 hráči (z ČR 9), se ziskem 4,5 bodu se ze startovního čísla 15 posunul na konečné 17. místo.

Daniel Srba


Šimon Lang v silné konkurenci spoluhráčů vybojoval v kategorii U14 mezi 19 hráčů (z ČR 10) pět bodů, které ho ze startovního sedmého místa posunuly o dvě příčky níž, přesto to bylo umístění v první desítce celkového pořadí. Osmou partii sehrál s Elově nejvýše nasazeným hráčem turnaje s bulharským reprezentantem CM Nikolou Kanovem (2199). Zároveň byl pátým nejlepším hráčem z ČR v kategorii.

Výsledky

Zdroj: chess-results a foto: stránky pořadatele

  • Facebook
  • Twitter