S rekonstrukcí knihovny v Lučici pomohli studenti stavební školy v Brodě – Vysočina-news.cz
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Podpořte nás prosím.

Please turnoff your ad blocking mode for viewing your site content

img

S rekonstrukcí knihovny v Lučici pomohli studenti stavební školy v Brodě

/
/
/
1028 Zobrazení



Další knihovna na Havlíčkobrodsku změnila díky práci studentů Střední průmyslové školy stavební ak. St. Bechyně v Havlíčkově Brodě svou podobu, tentokrát to byla v letošním roce Obecní knihovna v Lučici.

„Krajská Knihovna v Havlíčkově Brodě vytipovala možné knihovny, pro které jsme navrhli řešení, jak by mohla jejich knihovna sloužit veřejnosti a nejen čtenářům. Prostory jsme zaměřili a následně vynesli v grafickém programu.
Byly rozděleny do tří částí, předsíně, skladu a knihovny, v novém návrhu se všechny tři místnosti propojily a vytvořila se větší a příjemnější místnost.
Z předsíně a původní knihovny vznikl prostor, kde se nachází posezení, malá kuchyň a výpůjční pult, který je umístěn naproti vstupním dveřím. Na levé straně se nachází stojan na časopisy a u okna jsme navrhli stojan na CD a kazety, který je užší a vejde se do rohu, kde se nachází okno,“ popisuje změny v knihovně Ondřej Vojíř, zástupce ředitele školy a odborný učitel, který skupinu studentů vedl.

Grafický návrh budoucí knihovny, archiv SPŠS ak. St. Bechyně Havlíčkův Brod

Nela Čeloudová, Martin Dostál a Vojtěch Zahálka tak postupně ve svém návrhu dál vytvořili místo skladu dětský koutek, kde najdou děti soukromí, ale zároveň na ně budou moct dohlížet rodiče. V dětském koutě je koberec, stůl s židlemi a sedací vaky, nachází se zde také velká skříň v bílé barvě na přání paní starostky, skříň slouží jako úložný prostor. Ve spodní části regálů se nachází boxy, které slouží jako další úložný prostor.

Zrekonstruované prostory knihovny v Lučici, archiv SPŠS ak. St. Bechyně Havlíčkův Brod

„Návrhy jsme projednali s krajskou knihovnou a starostkou Lučice Petrou Vrzákovou a snažili se vyhovět jejich požadavkům. Cílem bylo vytvořit podmínky pro kvalitní poskytování veřejných knihovnických a informačních služeb knihoven, zmodernizovat interiér a vytvořit příjemný prostor pro všechny věkové kategorie, kde mohou společně trávit svůj volný čas,“ dodává Ondřej Vojíř.

Nové prostory knihovny v Lučici, archiv SPŠS ak. St. Bechyně Havlíčkův Brod

Právě krajská knihovna byla jednou z prvních, pro kterou studenti stavební školy připravili návrh na změny. S jejich výsledkem se mohli setkávat návštěvníci dětského oddělení předtím, než se přestěhovalo ze Staré radnice do nových prostor u Sázavy.
Lučická knihovna mohla změnit svou podobu díky dotaci Kraje Vysočina ve výši 127 tisíc korun, zbytek z celkových 340 tisíc korun putoval z rozpočtu obce. Na rekonstrukci se podíleli řemeslníci z Lučice.

  • Facebook
  • Twitter