Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Rozzářenou Světlou navštěvují lidé ze všech částí Vysočiny

/
/
/
2811 Zobrazení



Letos bylo víc než jasné, že tradiční Mikulášský den se ve Světlé nad Sázavou konat nebude, ale organizátoři nijak nezaháleli a vymysleli náhradní plán, který alespoň zčásti dokáže navodit tu správnou předvánoční atmosféru. Zimní procházka rozzářenou Světlou je podle všech návštěvníků velmi povedený nápad, dokazuje to především vysoká návštěvnost ze všech koutů Vysočiny.

„Jezdíme sem každý rok podívat se na čerty do pekla, letos mají bohužel zavřeno, ale procházka rozsvíceným parkem nás opravdu potěšila,“ pochvaluje si paní Jitka, která jsem přijela se svojí rodinou z Přibyslavi. „Nejvíc naše děti zaujala trojice jelenů, prý si budeme muset takové pořídit i k nám na zahradu,“ dodává s úsměvem.

Absence Mikulášského odpoledne a předvánočních trhů vadí také místním. Nařízení vlády tyto akce jasně zakazují a tak si jistě spousta zlobivých dětí letos mohla oddechnout. „Nejvíc nám tu chybí stánek, ve kterém by se prodával svařák a něco dobrého k tomu. Pokud se tohle doladí bude to ideální,“ přichází s nápadem na vylepšení dvojice ze Světlé. Osvětlená stezka je vhodná úplně pro každého, zvládnou jí maminky s kočárky, rodiny s dětmi ale mohou si ji také projít i jednotlivci. Kde začnete a jakým směrem je jen na vás, ale většina lidí vyráží náměstí, směrem do parku. Přes železnou lávku na druhou stranu řeky a ulicí Nádražní až ke kinu a zpět před rozsvícenou kašnu a vánoční strom. Osobně jsem celou trasu absolvoval společně s rodinou a tříletým synem přibližně za hodinu a půl. A to jsem u toho ještě zvládl fotit.

  • Facebook
  • Twitter