Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Rozplaveme Česko, tvrdí v Havlíčkově Brodě

/
/
/
1467 Zobrazení



„Žijeme vodou – heslo, motto a filozofie Baby clubu Plaváček, ve kterou věříme,“ říkají v Havlíčkově Brodě. Po zavření bazénů, vyrazili plavat do volné přírody.

„Rok 2020 je na zážitky ve vodě chudý. Bazény jsou označeny za riziková místa, a tak je nutné, je udržovat zavřené. A přitom právě voda je tak důležitá pro každou lidskou bytost. Voda v nás od nepaměti vzbuzuje pocit bezpečí, ale i respektu. Pocity uvolnění a relaxace. Ve vodě jsme teď a tady a nepřemýšlíme o věcech kolem. Naše těla jsou uvolněná a v pohodě. Mají tedy prostor k regeneraci a uzdravování,“ popisuje jedna z vedoucích Baby clubu Plaváček Magda Řehořová důvody, proč se už od jarních měsíců snaží Plaváček po celé republice i v Havlíčkově Brodě šířit své zážitky s vodou a tak povzbudit každého malého, velkého, starého, mladého k zanoření se do přírodních vod, které jsou nám i v tomto čase všem dostupné. „Právě u otužování si užijeme spoustu srandy, drží nás to v tomto čase pospolu a v pozitivní energii, že to vše zvládneme, když nemůžeme nyní pracovat a být s dětičkami a jejich rodiči společně na kurzech.
V létě nás voda ochladí, v zimě nás rozdýchá. Vždy z nás spláchne starosti běžných dní,“ dodává Magda Řehořová.

Sama radí: „Začněte doma ranní studenou sprchou každý den a přidejte k ní i večerní, často doma větrejte a je dobré spát v chladné místnosti a často větrat. Důležitý je také pravidelný pohyb venku. Když doma natrénujete, můžete vyrazit i do přírodních vod. Jde o to, abyste se sami cítili v pohodě a byli tomu otevření.
Voda uvolňuje, posiluje a spojuje jak na fyzické, tak na psychické úrovni,“ uzavírá Magda Řehořová.

  • Facebook
  • Twitter