Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Rozhledna na Fajtově kopci nabízí jedinečné pohledy na Vysočinu

/
/
/
991 Zobrazení



Cestou do Velkého Meziříčí vás už z dálky bude lákat blikající světýlko na vrcholu Fajtova kopce. To o sobě dává vědět 36 metrů vysoká železná rozhledna ve tvaru šroubovice DNA, která turisty láká na výjimečné výhledy na tuto část Vysočiny.

V nadmořské výšce 555 metrů n. m., na okraji Velkého Meziříčí na vrcholu sjezdovky stojí rozhledna, jejíž stavba probíhala od roku 2014 až do léta 2015. Slavnostní otevření o přivítání prvních návštěvníků se uskutečnilo 19. června. Na vrchol vyhlídkové plošiny musíte vystoupat 175 točitých schodů, kdy na každém z nich najdete cedulku se jmény lidí, kteří na její stavbu přispěli. Pokud se vám během výstupu nezamotá hlava a počasí vám bude přát, za odměnu se dočkáte výhledů do širokého okolí Českomoravské vrchoviny a na přilehlé město Velké Meziříčí.
Rozhledna je otevřena každý den od 8.00 do 21.00 a vstup je možný přes automatický terminál. Vstupné je 20 Kč za jednu osobu a je možné platit jak pomocí mincí, tak bankovek. Po zaplacení vstupného u automatu se prochází otáčivým turniketem.

  • Facebook
  • Twitter