Rodinný pivovar Bernard pomůže restartovat minipivovary – Vysočina-news.cz
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Podpořte nás prosím.

Please turnoff your ad blocking mode for viewing your site content

img

Rodinný pivovar Bernard pomůže restartovat minipivovary

/
/
/
2491 Zobrazení



Rodinný pivovar Bernard před začátkem letní sezóny podpoří minipivovary. Bezmála stovka současných odběratelů dostane zdarma dodávku pivovarských násadních kvasnic. Ty jsou jednou ze základních surovin pro výrobu piva.

S blížícím se otevřením restauračních zahrádek se očekává oživení prodeje čepovaného piva a obnovení výroby. „Minipivovary patří k těm, na které opatření proti šíření koronaviru dolehla velmi tvrdě. Věříme, že jim naše podpora umožní zachovat výrobu a nastartovat novou sezónu,“ přeje provozovatelům Stanislav Bernard, spolumajitel Rodinného pivovaru Bernard.
Právě Stanislav Bernard stojí na počátku nebývalého rozvoje minipivovarů. V roce 1995 prosadil diferencovanou spotřební daň pro pivovary. Změna daně pomohla nejenom malým a středním průmyslovým pivovarům, ale následoval i boom minipivovarů, který v posledních letech vrcholil – v ČR jich je na pět stovek.
Úspěchu odvětví se zalekl pivovarnický gigant, který v roce 2011 přestal minipivovarům dodávat kvasnice. Pomocnou ruku jim obratem podal právě Rodinný pivovar Bernard. „Dnes jsme partnery pětiny minipivovarů v ČR a několika v zahraničí. Z Humpolce odebírají kvasnice a také kvalitní humnový slad z naší sladovny v Rajhradě u Brna,“ dodává vrchní sládek a generální ředitel pivovaru Josef Vávra.
„Jsme pyšní, když vidíme úspěchy minipivovarů, které vaří pivo z našeho sladu nebo s našimi kvasnicemi. A nyní rádi podpoříme jejich rozjezd před hlavní pivovarskou sezónou. Máme společnou naději, že se v létě podaří zmírnit dopady pandemie,“ vyslovil se Stanislav Bernard.
Velikostí produkce patří Rodinný pivovar Bernard mezi střední pivovary. „Naším snem vždy bylo vařit piva nejvyšší možné kvality a poskytovat kvalitní a férové služby. S láskou vyrábíme nepasterovaná, nefiltrovaná a kvasnicová piva tradičními postupy, máme vyšší než garantovanou stupňovitost piva, kterou vždy zřetelně uvádíme,“ doplňuje Josef Vávra.

  • Facebook
  • Twitter