Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Rocková legenda Citron a kapela Symfobia v Brodě

/
/
/
868 Zobrazení



Kulturní dům Ostrov v Havlíčkově Brodě uspořádal v pátek 3. prosince několikrát přeložený koncert skupiny Citron, kdo byl trpělivý a přišel, určitě nelitoval. Velkým překvapením pro mnohé byla symphonic–metalová kapela Symfobia ze slovenské Nitry.

„Poprvé vystupujeme na koncertě, kde posluchači sedí. Bohužel jinak to nejde. Jsme vděčni, že koncert se uskutečnil,“ uvedla Erika Strečková.
Do Havlíčkova Brodu nepřijela z důvodu onemocnění zpěvačka Dominika Hodáňová.
Skupina Symfobia navodila výbornou atmosféru před vystoupením české rockové a metalové legendy Citron.
Složení kapely Symfobia: Erika Strečková – vocal, Dominika Hodáňová – vocal, František Molnár – keyboard , Viliam Putz – bicí,Peter Varga – guitar a Peter Bugár – bass.

Supi se slétají tour 2021 termíny koncertů byly oddalovány vlivem covid–19. Radim Pařízek, ikonický lídr a bubeník skupiny Citron, náhle zemřel 2. března 2021 a nebylo úplně jasné, zda a jak bude kapela dál pokračovat.
V nelehké situaci se ocitl Pařízkův syn Radim, který v kapele zastává post baskytaristy a současně nově převzal za Citron veškerou zodpovědnost.
Na koncertě odezněly skladby: Hraběnky a hrabata, Máme ruce nad hlavou, Ďáblem posedlá, Revizor, Kráska a Radegast, V řetězech spoutaní a Zahradní slavnost. Láďa Křížek a Tanja dostávali publikum do varu, které si vytleskalo přídavky: Schoulená a Ocelové srdce.
Citron zahrál v sestavě : Láďa Křížek – zpěv, Radim Pařízek mladší – basová kytara, lídr, Pavel Hanus – kytara, zpěv, Djordje Erič – kytara a Zdeněk Pradlovský – bicí. Hostem byla zpěvačka Tanja a violoncellové duo. Pamětníci na koncertě zavzpomínali na staré časy, velké úspěchy skupiny a na vítězství v anketě Zlatý slavík v roce 1988. Kdo má zájem může se podívat na poslední rozhovor Radima Pařízka před úmrtím nebo dokument Citron očima Radima Pařízka.
Hostem byla zpěvačka Tanja a violoncellové duo Barbora Larishová a Jan Hanousek.
Každý kdo přišel na koncert obdržel u vstupu maxisingl Supi se slétají. Výborný počin skupiny Citron a pěkný dárek na památku.

  • Facebook
  • Twitter