Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Řidiči se v Jihlavě dočkají opravených silnic, cestující zase bezbariérových zastávek

/
/
/
548 Zobrazení



Část Vrchlického a Tolstého ulice v Jihlavě čeká rekonstrukce. Na jaře dostanou silnice nový asfalt a v plánu jsou i vylepšené zastávky MHD.

Nový asfaltový povrch, opravené chodníky a bezbariérové zastávky městské hromadné dopravy. To vše je v plánu v části Vrchlického ulice, kterou se lidé dostávají například k jihlavské nemocnici. Opravy se budou týkat úseku od ulic 17. listopadu po Zborovského ulici. „Necháme tam kompletně vyměnit povrch vozovky a součástí oprav bude i rekonstrukce chodníku na straně u ulice Na Hliništi,“ uvedl radní pro dopravu Jaroslav Vymazal.

Na své si přijdou také cestující MHD. Nové budou zastávky Na Hliništi, a to v obou směrech a také zastávka na nároží směrem k ulici 17. listopadu. Všechny budou bezbariérové.

Opravy jsou naplánovány také v Tolstého ulici, od Tyršovy ulice po třídu Legionářů. „I tam dostane silnice nový asfaltový povrch. Spolu s ním necháme opravit i chodník podél zahrady staré nemocnice a úpravou projdou i pruhy v zastávce MHD Tolstého,“ doplnil vedoucí odboru dopravy Lubomír Dohnal.

Rekonstrukce obou ulic včetně zastávek jsou v plánu na začátek dubna a skončit by měly na přelomu května a června. V obou případech vyjde oprava na zhruba čtyři miliony korun.

  • Facebook
  • Twitter