Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Řidič projížděl po dálnici D1 na Vysočině v omezení rychlosti 147 km/h

/
/
/
770 Zobrazení



Někteří řidiči si s dodržováním nejvyšší povolené rychlosti hlavu nelámou. Výrazné překročení nejvyšší povolené rychlosti na dálnici D1 zjistili v sobotu 10. července dopoledne u řidiče osobního vozu policisté z dálničního oddělení ve Velkém Beranově.

Policisté v sobotu kontrolovali provozu na dálnici D1 zejména se zaměřením na modernizované úseky, kde je omezený provoz v jednom jízdním páse v režimu 2 + 2 jízdní pruhy a nejvyšší povolená rychlost je stanovena na 80 km/h. „Krátce po deváté hodině ranní policejní hlídka zaregistrovala na 125. kilometru dálnice ve směru jízdy na Brno rychle jedoucí osobní vozidlo BMW s českou registrační značkou. Radarové zařízení umístěné ve služebním vozidle Škoda Superb naměřilo projíždějícímu řidiči rychlost 147 km/h v místě, kde je nejvyšší povolená rychlost stanovena na 80 km/h,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Policejní hlídka auto zastavila na dálniční odpočívce na 130. kilometru ve směru na Brno. „Pětadvacetiletý řidič předložil doklady potřebné k řízení a provozu vozu. Policisté u řidiče provedli dechovou zkouškou vyloučili požití alkoholu. Dopravní přestupek – překročení nejvyšší povolené rychlosti – policisté zadokumentovali. Tento přestupek nebylo možné vyřídit s přestupcem na místě a bude oznámen místně příslušnému správnímu orgánu do správního řízení. Ve správním řízení mu za tento přestupek hrozí pokuta až 10 000 korun a zákaz řízení na šest měsíců až jeden rok,“ uzavřela Dana Čírtková.

  • Facebook
  • Twitter