Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Ve Žďáře nad Sázavou začíná oprava povrchu silnice I/37 v Santiniho ulici

/
/
/
815 Zobrazení



V pondělí 12. července předalo Ředitelství silnic a dálnic ČR ve Ž´dře nad Sázavou firmě Colas CZ, a. s., staveniště v Santiniho ulici na silnici I/37, ta by měla bezprostředně zahájit stavební práce, které skončí podle plánu.

Most z roku 1932 je sice v uspokojivém stavu a nevyžaduje okamžitý zásah pro zajištění dalšího bezpečného provozu, ale vyskytují se na něm poruchy, které mají nepříznivý vliv na zatížitelnost mostu. Proto se vyžívá opravy konstrukčních vrstev vozovky, které proběhnou i na mostě, aby došlo v rámci stávající akce ke zlepšení jeho stavebně technického stavu, prodloužení životnosti a předešlo se tak v blízkém časovém horizontu dalším možným omezením v daním místě.
V tomto roce proběhnou práce v první sekci, tedy mezi barokním mostem a křížením s Wonkovou ulicí, což zahrnuje část Santiniho, Bezručovy a Jungmannovy ulice v celkové délce zhruba 1400 metrů. Sekce je rozdělena na pět úseků, nejdelší má 390 metrů, a na několik etap, v rámci nichž se bude pracovat vždy po polovinách vozovky, kdy jedna polovina bude pracovní a druhá zůstane zachována pro provoz v rámci kyvadlově řízené dopravy pro oba směry. Začínáme z centra od křižovatky silnicí I/37 s Wonkovou ulicí úsekem dlouhým přibližně 139 metrů a po opravě obou jízdních pruhů vozovky se naváže úsekem dlouhým 230 metrů.

Výběrového řízení na zhotovitele se zúčastnili celkem čtyři uchazeči, z nichž nejvýhodnější ekonomickou nabídku podala společnost Colas CZ, a. s., 38 652 999 Kč bez DPH s uvedení do provozu první sekce od barokního mostu do centra města za 16 týdnu a druhé sekce od barokního mostu směrem na hranici města za 25 týdnů.
Firma by měla obnovit kryt vozovky v tloušťce 120, resp. 130 mm s lokální sanací konstrukčních vrstev vozovky včetně výměny podloží do hloubky 1120 mm na silnici I/37 ve Žďáře nad Sázavou. Celková délka úpravy je 2,438 kilometrů.
V rámci opravy dojde k obnově krytových vrstev vozovky v místech, kde bude třeba provést sanaci odebrání krajnic a vybudování nových krajnic, výměny silničních obrubníků, obnovení funkčnosti odvodnění a přilehlých příkopů, vyčištění propustků, dešťové kanalizace, a obnova vodorovného dopravního značení podle stávajícího stavu. Součástí je i oprava a sanace mostu ev. č. 37-047 přes odpad z rybníka.


  • Facebook
  • Twitter