Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Řidič na D1 na Vysočině zakrýval registrační značku roletkou

/
/
/
719 Zobrazení



Policisté z Dálničního oddělení Velký Beranov zadrželi v neděli 24. června na dálnici D1 vozidlo s českou registrační značkou, kterou řidič zakrýval dálkově ovládanou roletkou.  

„Krátce po čtrnácté hodině policisty ve voze předjelo na 132. kilometru ve směru jízdy na Brno osobní vozidlo Toyota Avensis opatřené českou registrační značkou, která byla ale zakryta. Policisté předmětné vozidlo předepsaným způsobem zastavili na 134. kilometru dálnice D1. Mezitím se ale zase registrační značka záhadně objevila a byla čitelná. Řidiče vyzvali k předložení dokladů potřebných k řízení a provozu vozidla.

Dálkové ovládání roletky, archiv Policie ČR

Při kontrole policisté zjistili, že vozidlo řídí čtyřiadvacetiletý cizinec – státní příslušník Rumunska. Důkladnou kontrolou vozidla policisté zjistili, že na vozidle lze zakrývat obě registrační značky, a to speciální černou roletkou, kterou řidič ovládal pomocí dálkového ovládání zevnitř vozidla. Vzhledem k tomu, že zjištěný přestupek nebylo možné vyřešit na místě v příkazním řízení, policisté zjištěný přestupek zadokumentovali a odevzdají jej k vyřízení místně příslušnému správnímu orgánu do správního řízení. Protože se přestupku dopustil cizí státní příslušník, který by se mohl vyhýbat správnímu řízení, policisté rozhodli o uložení kauce ve výši 7 500 korun, kterou řidič na místě zaplatil,“ popsala událost Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Vozidlo mělo českou registrační značku, archiv Policie ČR

S podobným zařízením, které by tímto způsobem zakrývalo registrační značku, se David Jirák, vedoucí dálničního oddělení Velký Beranov, v rámci své služby dosud nesetkal. „V rámci silničních kontrol objevujeme občas různá zařízení, a to především u řidičů kamionů, kteří se snaží neoprávněně manipulovat s tachografem, ale u řidičů osobních vozidel jsme se s podobným zařízením zatím nesetkali,“ doplnil David Jirák.

  • Facebook
  • Twitter