Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Rekordní výtěžek z letošní Tříkrálové sbírky na Jihlavsku pomůže nemocným, seniorům a potřebným

/
/
/
530 Zobrazení



Po roční odmlce opět zazněla koleda v ulicích měst a obcí. Tři králové přinesli do našich domovů radost, novoroční přání a tradiční požehnání. Koledovalo se od 1.–do 16. ledna. Oblastní charita Jihlava (OCHJ), která organizuje sbírku na území své působnosti, tzn. na Jihlavsku, Dačicku a Slavonicku, vyslala do terénu přes tisíc koledníků.

Ti měli k dispozici 448 pokladniček. Po rozpečetění všech, nastala na půdě jihlavské charity veliká radost, protože obsah pokladniček přinesl rekordní výsledek ve výši 2 394 430 Kč. V klasických pokladničkách se vykoledovalo 2 351 647 Kč, v online kasičce výtěžek činil 31 672 Kč a na tříkrálový účet dorazilo 11 111 Kč. Připomeňme, že Tříkrálová sbírka s panem Onlajnem stále běží na webu www.trikralovasbirka.cz. Lidé, kteří Tři krále nepotkali, zde mohou stále přispět, a to až do konce dubna.
„Z letošního rekordního výsledku máme neskutečnou radost. Měli jsme obavu, zda lidé otevřou svá srdce a budou v této těžké době štědří. Přeci jen covid-19 má dopady na ekonomiku, došlo ke zdražování energií a k navýšení osobních výdajů rodin. Negativní prognózy se však nenaplnily, naopak nás překvapil krásný výsledek,“ spokojeně bilancuje Hana Fexová, ředitelka Oblastní charity Jihlava.

Rekordní výtěžek Tříkrálové sbírky Oblastní charita Jihlava použije na tyto důležité záměry:

• Podpora investičního záměru rekonstrukce budovy včetně přilehlé zahrady Mahenova 16 – úprava prostor pro Bárka – domácí hospic Jihlava a odlehčovací službu pro osoby s tělesným, mentálním a kombinovaným postižením Odlehčovací služba Adapta Jihlava.

• Příspěvek na úhradu části provozních nákladů služby Záchranná síť, určené pro lidi v nouzi.

• Zajištění materiálu a provozních nákladů střediska Dobrovolnickéha centra.

• Zkvalitnění terénních služeb pečujících zejména o seniory, a to formou nákupu automobilů pro lepší dostupnost služeb. Domácí zdravotní péče a Pečovatelské služby.

• Zajištění minimálních provozních nákladů služeb, které by mohly být omezeny na činnosti díky předpokládaným výpadkům ve veřejných rozpočtech a udržení jejich dostupnosti a kvality.

„Jsme moc rádi, že letos Tří králové mohli znovu obléct své kostýmy a korunky, a vyjít podpořit tradiční a oblíbenou sbírku. Děti se na koledování těší a většinou chodí celé rodiny, kde se tradice koledníků předává z generace na generaci,“ dodal Roman Mezlík, hlavní koordinátor sbírky na Jihlavsku.
Zmiňme, že letos v rámci doprovodného programu, proběhnul podeváté i Tříkrálový svařák, který zorganizovali členové jihlavské pobočky KDU-ČSL. Koledovalo se i na hokeji v CZ Loko aréně nebo na Magistrátu města Jihlavy, na radě Kraje Vysočina nebo na městském úřadě v Telči.
Konečné výsledky Tříkrálové sbírky za jednotlivé oblasti si můžete projít na odkazu Tříkrálová sbírka 2022 (charita.cz).

Ředitelka OCHJ Hana Fexová poděkovala všem, kdo se na Tříkrálové sbírce podíleli, ať už jakoukoliv formou: „Moc si vážíme solidarity a štědrosti veřejnosti. Děkujeme za příspěvky na pomoc bližním, kteří nemají lehký osud. Děkuji zároveň všem koledníkům, asistentům sbírky, obecním úřadům, prodejnám a provozovnám, kde byly umístěny statické pokladničky.“

Výsledky Tříkrálové sbírky za poslední roky
2022 2 394 430 Kč
2021 1 059 040 Kč (pozn. neprobíhalo fyzické koledování)
2020 2 078 876 Kč
2019 1 990 058 Kč
2018 1 816 159 Kč

  • Facebook
  • Twitter