Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Rekonstrukci lávky v Jihlavě Heleníně dokončí nová firma

/
/
/
503 Zobrazení



Rekonstrukci lávky v Hálkově ulici v Jihlavě v Heleníně dokončí jiná firma. Práce původní firmy, která most rekonstruovala od března, byla podle technického dozoru nedostatečně kvalitní a velmi pomalá.

Původní dodavatel stavby se neosvědčil, staveniště mu město předalo 14. března a rekonstrukce lávky pro pěší přes řeku Jihlavu měla být hotová do 120 dnů. „Následně bylo ale zřejmé, že práce postupují velice pomalu, na což technický dozor stavby opakovaně poukazoval při kontrolách. Dodavateli také vytýkal nedostatečnou kvalitu prací a nedostatečný počet pracovníků na stavbě,“ uvedl k problémům s původní firmou radní pro oblast dopravy Jaroslav Vymazal.

Jihlavští radní proto rozhodli ukončit se stávající firmou smlouvu dohodou a zároveň zadat zakázku napřímo jiné stavební firmě, která v původním výběrovém řízení skončila na druhém místě. „Jde o společnost Skanska, která aktuálně buduje cyklostezku ulice Mlýnská – Helenínská. Ta se nachází v blízkosti zmiňované lávky v ulici Hálkova. Společnost už v minulosti pro Jihlavu řadu akcí z oblasti mostních objektů a velkých propustků dělala. Kvalita odvedených prací byla vždy na vysoké úrovni a v požadovaném termínu,“ vysvětlil důvod výběru Jaroslav Vymazal.

Hotovo do konce roku

Původní firma, která se nakonec v praxi při opravách neosvědčila, nabídla ve výběrovém řízení cenu 2,3 milionu korun, což bylo o polovinu méně než druhý a třetí dodavatel v pořadí. Současně ale nabídka původního dodavatele odpovídala rozpočtové ceně, proto nebyl důvod o ní pochybovat. Jak se ovšem později ukázalo, původní stavební společnost nebyla schopná dílo za tuto cenu provést v daném termínu a kvalitě. „Vzhledem ke zdražení stavebních materiálů dokončí rekonstrukci lávky nová firma nakonec za 5,4 milionů korun,“ doplnil Jaroslav Vymazal s tím, že hotovo by mělo být do konce roku.  

  • Facebook
  • Twitter