Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Rekonstrukce náměstí ve Světlé nad Sázavou se prodlouží

/
/
/
1763 Zobrazení



Na základě žádosti zhotovitele stavby, společnosti Dlažba Vysoké Mýto, s. r. o., prodloužil v pondělí 19. července odbor dopravy Městského úřadu ve Světlé nad Sázavou termínu výstavby první etapy revitalizace náměstí Trčků z Lípy ve Světlé nad Sázavou.

„Stavební práce na křižovatce silnic II/150 a II/347 měly být původně dokončeny k 27. červenci, nyní budou pokračovat až do 22. srpna. Důvodem, proč zhotovitel stavby zažádal o prodloužení termínu první etapy, jsou nepředpokládané komplikace při provádění zemních prací, jde především o masivní skalnaté podloží v místě ukládání nové kanalizace sahající až k živičným vrstvám komunikace. Vzhledem k pozdržení zemních prací bylo třeba zajistit u subdodavatele nový termín pokládky živičné směsi, čímž se realizace stavby také prodloužila.

V současné chvíli je dokončena pokládka dešťové kanalizace a přeložky inženýrských sítí. Pro obnovení osobní dopravy v úseku most – náměstí je třeba osadit obruby chodníků a dokončit práce na podkladních vrstvách komunikace.
Velmi nás mrzí komplikace se zdržením termínu dokončení stavby. Jsme si vědomi toho, že je tato situace nepříjemná a dotýká se všech občanů města. Benefitem pro nás všechny ale bude nově opravené náměstí,“ zdůvodnila změnu Blanka Sedláková tisková mluvčí Městského úřadu ve Světlé nad Sázavou.

  • Facebook
  • Twitter