Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Rekonstrukce kostela ve Velkém Meziříčí odhalila válečnou munici

/
/
/
958 Zobrazení



Ve středu 3. června kolem půl osmé večer přijali policisté oznámení o nálezu předmětů připomínajících munici ve věži kostela ve Velkém Meziříčí, které našel muž při provádění rekonstrukčních prací.

„Policisté místo nálezu zajistili a vyžádali si součinnost policejního pyrotechnika. Na místo se dostavil pyrotechnik brněnské expozitury, který uvedl, že se jedná konkrétně o tři kusy tří kilových náložek Geballte Ladung, tři svitky zápalnice a 41 kusů průmyslové náložky Dynamon 1 (4,1 kg). Vzhledem k tomu, že část nalezené munice nebyla schopna delšího transportu, rozhodl pyrotechnik o jejím zlikvidování na bezpečném místě v okolí.
Průmyslovou trhavinu a zápalnici převezl na bezpečné místo v katastru území Martinic, kde provedl řízený odstřel munice. Ve čtvrtek 4. června ráno kolem osmé hodiny pyrotechnik nebezpečnou munici na tomto určeném místě odborně zlikvidoval,“ popsala policejní mluvčí Stanislava Rázlová s tím, že tři kusy náložek pyrotechnik zajistil a převezl k dalšímu opatření a následné likvidaci.

  • Facebook
  • Twitter