Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Ředitel Nemocnice Pelhřimov končí na vlastní žádost po 11 letech úspěšného vedení

/
/
/
376 Zobrazení



Nemocnice Pelhřimov, příspěvková organizace oznamuje ukončení profesní kariéry Jana Mlčáka, který po jedenácti letech úspěšného vedení odejde na vlastní žádost k 31. říjnu 2023 z postu ředitele nemocnice.

Zanechal nezastupitelnou stopu v péči a provozu nemocnice
Během jeho působení na pozici ředitele došlo k několika klíčovým změnám a inovacím, které výrazně zlepšily kvalitu péče a efektivitu provozu. Jan Mlčák byl hnací silou pozitivního vývoje a jeho práce zanechává trvalý odkaz. Mezi jeho nejvýznamnější úspěchy patří stabilizace ekonomické situace nemocnice, kdy se po nástupu do funkce v roce 2010 úspěšně vypořádal s dluhem organizace ve výši 55 milionů korun.
Během jeho působení byla zrealizována řada investičních akcí. Například za dokončení rekonstrukce hlavní lůžkové budovy nemocnice obdržela prestižní ocenění Stavba Vysočiny. Dále došlo k rozšíření rehabilitačního oddělení o lůžkovou část, byla dokončena rekonstrukce oddělení hematologie a transfúziologie a dialyzační stanice. V horní části areálu nemocnice bylo vybudováno místo tehdejší ubytovny parkoviště pro zaměstnance a v této části areálu byla zrekonstruována budova centrálního skladu. Mezi další významné investiční akce, které se se podařilo zrealizovat, patří zateplení Pavilonu ambulantních služeb, rekonstrukce administrativní budovy, nová výdejna léčiv a nový vjezdový systém nemocnice.
Velkým úspěchem je výstavba nového, moderního Pavilonu péče o rodinu, který byl slavnostně otevřen letos v srpnu.

Ocenění za kvalitu péče a podporu zdraví
Díky úspěšnému vedení Jana Mlčáka získala Nemocnice Pelhřimov třikrát certifikát kvality péče u Spojené akreditační komise ČR a čtyřikrát titul Bezpečná nemocnice. Zdravotnické zařízení také obdrželo zlaté ocenění v rámci programu Světové zdravotnické organizace (WHO) – Nemocnice podporující zdraví.

Od 1. listopadu 2023 až do jmenování nového ředitele převezme vedení nemocnice Jaroslav Houser, současný zástupce ředitele.

Jan Mlčák
Ředitelem pelhřimovské nemocnice byl jmenován po vyhraném konkurzu v září 2010. Po deseti letech byl uvolněn z funkce k výkonu veřejné funkce starosty Jindřichova Hradce. Na pozici ředitele Nemocnice Pelhřimov se vrátil v listopadu 2022. V době působení v Nemocnici Pelhřimov zastával významné funkce – předseda Asociace krajských nemocnic (2017–2020), člen Rady poskytovatelů zdravotní péče Ministerstva zdravotnictví (2018–2020). Je auditorem a konzultantem Spojené akreditační komise. Za významné dílo, mimořádnou dlouholetou spolupráci a za zásluhy o rozvoj Nemocnice Pelhřimov letos obdržel pamětní medaili MUDr. Jaroslava Pujmana.

  • Facebook
  • Twitter