Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Ranní ledovka působila na silnicích Vysočiny problémy

/
/
/
688 Zobrazení



Teploty pod bodem mrazu a vlhká vozovka na řadě místech Vysočiny působily v ranních hodinách ve středu 26. ledna problémy. K tragické dopravní nehodě došlo po půl šesté ráno na silnici mezi Ždírcem nad Doubravou a Českou Bělou na Havlíčkobrodsku.

Po střetu osobního a nákladního auta na obchvatu České Bělé zemřel v osobním voze řidič. „Na pomoc jsme vyslali lékařskou výjezdovou skupinu ZZS KV z Havlíčkova Brodu. Řidiče osobního vozu, který zůstal v kabině zaklíněný, už nebylo ale možné zachránit a svým vážným zraněním podlehl ještě před naším příjezdem. Řidič kamionu vyvázl z nehody bez zranění a po lékařském vyšetření byl ponechán na místě události,“ popsal Petr Janáček, tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina.

Tahač s návěsem projížděl podle informací policistů po silnici ve směru od Havlíčkova Brodu směrem na Ždírec nad Doubravou. „Dvaatřicetiletý řidič jízdní soupravy z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím osobním vozidlem Škoda Kamiq, jehož řidič jel ve směru na Havlíčkův Brod. U řidiče nákladního vozu jsme provedli dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Řidič nákladního vozidla zranění neutrpěl,“ přiblížila havárii Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.
Na místo nehody vyjel kompletní výjezd služby kriminální služby a vyšetřování z územního odboru Havlíčkův Brod a také soudní znalec z oboru dopravy. „Další okolnosti dopravní nehody, stejně jako míra zavinění jsou předmětem policejního vyšetřování. Silnice byla po dopravní nehodě a v průběhu ohledávání místa a při zásahu složek Integrovaného záchranného systému Kraje Vysočina zcela uzavřena. Poté, co budou havarována vozidla odtažena, místo po nehodě uklizeno, bude provoz znovu obnovený,“ dodala Dana Čírtková.

  • Facebook
  • Twitter