Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Putovní debil změnil v Havlíčkově Brodě majitele

/
/
/
2215 Zobrazení



V Havlíčkově Brodě se o Velikonočním pondělí uskutečnil v parku Budoucnost turnaj v kuličkách, kvůli revitalizaci se přemístil z hřiště dětského hradu do prostoru pod sochu Karla Havlíčka. Vítězem 28. ročníku turnaje o putovního debila se stal Matyáš Vidaillac. 
Kuličky jsou sice v současnosti nedostatkové zboží, pořadatelé přesto mají kuliček dost a každému příchozímu kuličky věnují. Historie turnaje spadá do roku 1991, kdy se před odjezdem na základní vojenskou službu sešli zakladatelé turnaje, takže dnes se už účastní jejich děti a mnohdy porážejí své rodiče.
Hráči hrají v základních skupinách, odkud nejlepší dva postupují do šestičlenného finále. Autorem sochy putovního debila je havlíčkobrodský výtvarník Pavel Fiala. „Jen debil, který se účastní dopoledne mrskačky, jde odpoledne hrát kuličky,“ vysvětluje v nadsázce název turnaje hlavní pořadatel Štěpán Podéšť.

  • Facebook
  • Twitter