Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Půl milionu korun na volnočasové aktivity mohou čerpat rodiny v Chotěboři už nyní

/
/
/
164 Zobrazení



Až tisícovku mohou ušetřit rodiny s dětmi s trvalým pobytem v Chotěboři. Město spouští unikátní projekt Corrency na podporu tamních rodin s dětmi a oživení lokální ekonomiky. Ušetřit až 50 % mohou chotěbořské rodiny u provozovatelů volnočasových a mimoškolních aktivit, kteří provozují svoji činnost na území Chotěboře a kteří se projektu účastní. Registrace do projektu je už spuštěna a využít čerpání correntů lze do 30. listopadu.

Unikátní projekt Corrency má za cíl finančně pomoci rodinám a podpořit místní děti ve svých mimoškolních a volnočasových aktivitách, zejména v kroužcích a táborech. Zároveň tak město podpoří i lokální podnikatele, provozovatele volnočasových aktivit. Přihlásit se mohou občané, rodiče, kteří mají dítě ve věku od 0 do 15 let s trvalým pobytem ve městě Chotěboř. Udělen jim bude příspěvek ve výši 1000 korun, tedy correntů. Využít je mohou do 30. listopadu tohoto roku.

„Chceme podpořit naše děti ve všech jejich zájmech a rozvoji a zároveň zapojit i naše místní poskytovatele kroužků. Radnice proto vyčlenila půl milionu korun, které rozdělí mezi prvních 500 registrovaných rodičů. Každý obdrží jeden tisíc korun v podobě elektronických correntů. Díky spoluúčasti na výdaji za volnočasové aktivity občané ušetří a zároveň podpoří místní poskytovatele,“ říká chotěbořský starosta Ondřej Kozub.

V hlavní roli mobilní telefon a občanský průkaz
Občané se musí zaregistrovat na stránkách projektu nebo Podatelně města Chotěboř (Trčků z Lípy 69, Chotěboř). Poté už je to jednoduché. Na zadané telefonní číslo obdrží unikátní kód, se kterým provedou první platbu, nebo uvedou u obchodníka na pokladně číslo občanského průkazu. Nutné je si vybrat ze seznamu registrovaných obchodníků, u kterých chtějí correnty uplatnit. Tento seznam je aktualizován na webu projektu. Registrovaní rodiče následně u pokladny sdělí, že chtějí uplatnit correnty, a nahlásí unikátní SMS kód nebo uvedou číslo občanského průkazu. Na závěr doplatí zbytek útraty kartou nebo hotovostí.

„Rádi bychom v projektu měli co nejvíce lokálních podniků. Těm k účasti na projektu stačí jen mobilní telefon nebo počítač. Nejdřív se zaregistrují na stránkách projektu a pak přijímají platby pomocí SMS nebo prostřednictvím webového rozhraní Corrency. Zbylou částku v korunách obdrží na svůj účet v bance již následující pracovní den,“ vysvětluje fungování z pohledu obchodníka Petr Stuchlík, ředitel projektu Corrency.

Registrace pro občany a lokální obchodníky: chotebor.corrency.cz.

  • Facebook
  • Twitter