Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Psychiatrie otevřela nově zrekonstruovaný pavilon pro osoby s problematikou návykových nemocí

/
/
/
3841 Zobrazení



Psychiatrická nemocnice Havlíčkův Brod slavnostně otevřela na konci října nově zrekonstruovaný pavilon č. 5, který poskytuje specializovanou lůžkovou péči lidem s problematikou závislostí.

Slavnostní akt zahájili svými proslovy za účasti odborné veřejnosti a zaměstnanců nemocnice ředitel zařízení MUDr. Jaromír Mašek, primářka oddělení MUDr. Hana Houdková a staniční sestra Mgr. Jitka Kubátová. Prostor vyjádřit se dostali i bývalí pacienti, kteří dlouhodobě abstinují a spolupracují s oddělením. Návštěvníci si mohli prohlédnout celou budovu a ukázky nabízených léčebných terapií. Toto koedukované oddělení nabízí komplexní dlouhodobý léčebný program pacientům s látkovými (alkohol, THC, pervitin, léky,…) i nelátkovými závislostmi (kurzové sázení, hrací automaty, poker,…). Kapacita nového oddělení je 38 lůžek. Během pobytu mohou využít širokou nabídku psychoterapeutických, psychologických a adiktologických služeb. S pacienty spolupracuje terapeutický tým ve složení: primář oddělení, 2 lékaři-psychiatři, 3 adiktologové, psycholog, staniční sestra, sociální pracovnice, střední a nižší zdravotnický personál. Nově zrekonstruovaná budova přinese daleko větší komfort nejen pacientům, ale i nemocničnímu personálu. Třípodlažní budova zajistí útulnější prostředí i díky menším pokojům a nově vybudované multifunkční hřiště, umožní nejen široké sportovní využití, ale i čas na relaxaci a odpočinek.

  • Facebook
  • Twitter