Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Svatý Martin má pro Jihlavu nachystáno 30 tisíc zlaťáků

/
/
/
771 Zobrazení



Tradiční průvod svatého Martina vychází v neděli 11. listopadu 11. listopadu v 17.00 od Brány Matky Boží v Jihlavě. Letošní svatomartinské oslavy si Jihlavané tradičně užijí na Masarykově náměstí. Svatý Martin si s početnou družinou připravil pro návštěvníky 30 tisíc zlaťáků a 1800 ořechových a makových rohlíčků na rozdávání. 

„Samozřejmostí bude svatomartinský jarmark, který Masarykovo náměstí provoní svařeným vínem, punčem a dalšími dobrotami už od 14 hodin. Nebude chybět ani ohňostroj, který zabarví nebe nad náměstím kolem 18. hodiny a poté si můžete poslechnout koncert Františka Nedvěda a skupiny Tie Break,“ přiblížila Alena Zápotočná, referentka odboru školství, kultury a tělovýchovy jihlavského magistrátu.

Kulturní program bude pro návštěvníky připraven již před průvodem, kdy k poslechu zahraje například harmonikář Jiří Hilčer nebo skupina Umí hovno, vystoupí také taneční skupina Hotch-Potch.

Oslavy svatého Martina se poté přesunou do Divadelního klubu Horáckého divadla, kde se uskuteční jazzový večer, vystoupí zde uskupení Krystyna Durys Quartet z Gdaňska. „Krystyna je polská swingová a jazzová zpěvačka, inspirována především dílem královny jazzu Elly Fitzgerald,“ doplnila Alena Zápotočná.

  • Facebook
  • Twitter