Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

První školní ulice ve Žďáře nad Sázavou

/
/
/
346 Zobrazení



Na čtvrtek 1. června si radnice ve Žďáru nad Sázavou připravila symbolický dárek ke dni dětí – u jedné ze základních škol zahájí provoz tzv. školní ulice. Jde o opatření, které má ve Švermově ulici v blízkosti ZŠ Švermova zklidnit provoz a tím přispět k většímu bezpečí školních dětí.

V rámci opatření nebude ve dnech školního vyučování možné vjet do části ulice mezi 7.15 a 8.00 ráno, v jiné části Švermovy ulice vznikne jednosměrný provoz a v nedaleké Vančurově ulici vznikne místo K+R pro vyložení dětí. Rodičům zástupci radnice poslali mapku s doporučením výstupních míst, odkud děti bezpečně dojdou po chodníku do školy. Vedení radnice doufá, že některé děti začnou chodit do školy pěšky nebo na kole, koloběžce.

Na místě bude ve čtvrtek 1. června od 7.15 do 8.00 přítomná městská policie a pedagog ze základní školy s několika dětmi a v terénu budou řidičům opatření vysvětlovat a učit je novému provozu.

  • Facebook
  • Twitter