Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Žďárská charita oslavila třicáté narozeniny

/
/
/
337 Zobrazení



Oblastní charita Žďár nad Sázavou poskytuje sociální, zdravotní a humanitární služby lidem už třicet let. Výročí založení organizace oslavili současní i bývalí zaměstnanci v areálu Zámku Žďár nad Sázavou. Slavit přišli také donátoři, dobrovolníci a podporovatelé charity.

O téměř deset tisíc klientů a uživatelů na Žďársku pečuje v osmnácti službách charity 133 pracovníků na hlavní pracovní poměr a sto na dohodu. Do dobrovolnické služby je každoročně zapojeno 2 600 dobrovolníků. „Za třicet let jsme vytvořili vysoce profesionální síť pomoci ve stabilní organizaci, která stojí na křesťanských hodnotách. Žďárská charita se stala respektovaným poskytovatelem sociálních a zdravotních služeb,“ řekla ředitelka Jana Zelená, která Oblastní charitu Žďár nad Sázavou vede posledních dvacet let. První dekádu stál v čele žďárské charity Ladislav Bárta.
Jana Zelená při příležitosti třicátých narozenin poděkovala všem, kteří se na pomoci lidem v nouzi v uplynulých letech podíleli. „Jsou jimi moji kolegové, naši donátoři, dobrovolníci, podporovatelé, ale třeba i ti, kteří na nás myslí svými modlitbami. Díky vám všem,“ řekla Jana Zelená.

Jana Zelená dále připomněla, že charitní dílo vždy stálo na konkrétních pracovnících a jejich odhodlání naplnit poslání při každodenní náročné práci. „Přeji si, aby tu Charita byla i za dalších třicet let a uměla pomáhat tam, kde bude třeba,“ vyslovila přání ředitelka Oblastní charity Žďár nad Sázavou.

Oslava v Zámku Žďár nad Sázavou
Třicáté narozeniny oslavila Oblastní charita Žďár nad Sázavou v Zámku Žďár nad Sázavou. V programu vystoupila na Prvním nádvoří zámku dechová hudba Zelenohorští muzikanti a soulová kapela Lucky B. Techniku představili zámečtí hasiči a policisté, pro děti byla připravena celá řada zábavných aktivit.

V Zámecké otevřené obrazárně se uskutečnila vernisáž výstavy fotografií Richarda Boudy Charita v obrazech. V bazilice Nanebevzetí Panny Marie a svatého Mikuláše byla sloužena mše svatá, slavnostní přípitek zaměstnanců charity hostil Rajský dvoře. Návštěvníci oslavy měli také příležitost zúčastnit se komentované prohlídky areálu zámku.

V programu páteční oslavy byly i večerní koncerty v Pivovarském dvoře, na kterých vystoupil zpěvák Michal Hrůza s kapelou, pražský disco-Balkán band Circus Brothers a funk folková formace Heblo z Ostravy.

  • Facebook
  • Twitter