Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

První domácí duel fotbalistů FC Vysočina, hostí Pardubice

/
/
/
589 Zobrazení



Fotbalisté FC Vysočina Jihlava v neděli 22. července vstoupili do bojů v novém ročníku národní ligy vítězstvím na půdě druhého exligisty – Zbrojovky Brno. V pátek 27. července od 18.00 je čeká domácí utkání proti dalšímu vážnému aspirantovi postupu – Pardubicím. 

Pardubice v odstartovaném druholigovém ročníku jednoznačně náleží mezi aspiranty na postupové příčky. Klub se netají ambicí v brzké době vstoupit do nejvyšší soutěže a uskutečnit plánovanou výstavbu nového stadiónu. Možnosti týmu kouče Jaroslava Novotného naznačil loňský ročník, kdy Pardubice braly celkovou 3. příčku národní ligy a po předlouhých letech se v českých fotbalových soutěžích umístily výše, než jejich tradiční východočeský rival – Hradec Králové. O kvalitě „perníkářů“ se v přípravných obdobích poměrně pravidelně přesvědčuje i Vysočina. Červnový zápas, který byl hraný na Bedřichově, skončil remízou 1:1. Vítěze nepoznaly ani dva předchozí přípravné duely.

Pátek nabídne nejen atraktivní duel dvou špičkových druholigových celků, ale též pikantní konfrontaci Východočechů v barvách Jihlavy proti Pardubicím. Výraznou pardubickou stopu kouče Martina Svědíka jistě není třeba připomínat, ovšem v Pardubicích s fotbalem začínali i trenér gólmanů Luboš Přibyl a dlouholetý klubový sekretář a vedoucí týmu Petr Šilhán. V ročníku 2011/12 pak za Pardubice kopal druhou ligu záložník Jan Javůrek. Zvýšenou motivaci v pátek nepochybně budou mít i odchovanci Hradce Králové – gólman Patrik Vízek, ředitel klubu Jan Staněk a asistent trenéra Michal Šmarda.

Právě toho jsme oslovili s žádostí o bližší informace o kádru Pardubic? Jaké jsou jeho poznatky o hře našeho nadcházejícího soupeře? „Pardubice už představují tradičního a dlouhodobého účastníka druhé ligy. Osa mužstva, kterou tvoří gólman Knobloch, střední záložník Jeřábek, ofenzivní záložník Černý a hrotový útočník Petráň, je delší dobu pohromadě a daří se ji vždy vhodně doplnit. Tým je velmi kvalitní z hlediska organizace hry, kompaktnosti v obranné fázi a do útoku disponuje velmi nebezpečnými hráči. Na mysli mám Petráně, Pavla Černého, Fouska či Jeřábka. Ti jsou slušně podpořeni krajními obránci. Opravdu nás čeká silný a nepříjemný soupeř, který svoji kvalitu a ambice potvrdil i v úvodním duelu sezóny. Úvodní domácí utkání potřebujeme zvládnout za tři body a potvrdit tak vítězství ze Zbrojovky, uvedl Šmarda, jenž závěrem dodal: „Věříme, že jsme nedělní výhrou v Brně, navíc v přímém televizním přenosu, zaujali naše fanoušky a že nás v důležitém úvodním domácím duelu v této sezoně přijdou povzbudit!“

  • Facebook
  • Twitter