Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Provoz na dálnici D1 na Vysočině zastavila srážka dvou motocyklů

/
/
/
389 Zobrazení



V úterý 24. srpna večer před jednadvacátou hodinou havarovaly na 96. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu v levém jízdním pruhu dva motocykly Kawasaki. Oba jely za sebou.

„Dvaačtyřicetiletý řidič, který jel jako první, zareagoval před pomalu jedoucí kolonou vozidel a zpomalil. Jednačtyřicetiletý motocyklista, který jel za ním, se nechoval ohleduplně a ukázněně a nejel takovou rychlostí, aby byl schopen zastavit motocykl na vzdálenost, na kterou má rozhled a narazil do motocyklu, který zpomaloval. Vlivem nárazu se stal první motocykl neovladatelný, přetočil se na pravý bok a motocyklista z motorky spadl na dálniční těleso a při pádu se zranil. Vrtulník letecké záchranné služby ho transportoval do zdravotnického zařízen. Jeho motocykl klouzal po pravém boku směrem ke středovým svodidlům, kde zůstal ležet. Řidič druhého motocyklu, který nehodu zavinil, následně zastavil na krajnici a šel poskytnout první pomoc zraněnému řidiči,“ popsala havárii Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Přilba jednoho z řidičů motocyklu, foto: Policie ČR


Dopravní nehoda zastavila provoz na dálnici ve směru na Prahu, byl obnoven až po odletu vrtulníku letecké záchranné služby. Vrtulník přistál na tělese dálnice před dopravní nehodou. U obou motocyklistů policisté vyloučili orientační dechovou zkouškou alkohol. Při nehodě vznikla hmotná škoda ve výši 35 000 korun. Šetření dalších okolností dopravní nehody se zabývají policisté z dálničního oddělení Velký Beranov.

  • Facebook
  • Twitter