Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Černá zvířata Terezy Říčanové v jihlavské galerii

/
/
/
545 Zobrazení



Výstava Tereza Říčanová Černá zvířata, která původně probíhala od 12. listopadu 2020, ale byla kvůli uzavření galerií pro veřejnost přístupná pouze dva týdny, bude znovu zpřístupněna od čtvrtka 26. srpna v Oblastní galerii Vysočiny v Jihlavě. Setkání s Terezou Říčanovou a kurátorkou výstavy Hanou Zrno Vondrů se uskuteční v pátek 10. září na dílně a komentované prohlídce, které proběhnou v rámci jihlavské Muzejní a galerijní noci.

Tereza Říčanová je současnou autorkou, jejíž tvorbu by bylo troufalé a možná i zbytečné ohraničovat výtvarnými technikami, tématy, uměleckými směry, nic takového není podstatné. Zajímavé je však to, že její tvorba vizuálně pojmenovává koloběh a předmětnost světa. Co do obsahu i formy je to tvorba výrazně individuální a svébytná, zároveň však pravdivá a blízká,“ uvedla kurátorka výstavy Hana Zrno Vondrů.
Sama autorka k tématu expozice dodává: „Černá zvířata jsou myšlenky, které prolézají mými sklepeními, válejí se a vzpínají, hledají cesty. Když se jim podaří najít východ ven, stanou se obrazem, dostanou barvu, můžete je vidět.“

  • Facebook
  • Twitter