Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Protialkoholní záchytná stanice hlásí v červenci rekordní počet záchytů

/
/
/
648 Zobrazení



Jediná protialkoholní záchytná stanice na Vysočině praskala první měsíc prázdnin ve švech: „Za posledních deset let jsme měli třetí nejvyšší počet zachycených osob za měsíc – 131,“ vysvětluje její vedoucí Lukáš Černý.

Statistiky uvádí, že v červenci se v průměru na stanici protočily čtyři zachycené osoby denně. Některé přivážejí policisté opakovaně: „Jeden člověk tu byl za poslední měsíc třikrát. Pokaždé byl tak agresivní, že nám zničil matraci. Roztrhal ji a rozkousal,“ popisuje Lukáš Černý.

Stále platí, že nejčastěji končí na protialkoholní záchytné stanici muži, a to z 88 %: „I tady jsme ale zaznamenali v uplynulých dvou letech změnu, žen nám přibylo,“ dodává Lukáš Černý.

Noc na PZS stojí čtyři tisíce korun. Více než polovina částek je ale nezaplacených. Stanice spadající pod jihlavskou nemocnici přijme ročně zhruba 1 200 lidí. Ti, kteří tam skončí, musí být nejenom pod vlivem alkoholu, ale také ohrožovat svůj život a zdraví nebo být agresivní k sobě či okolí. Nejčastěji v letošním roce byla navzdory statistikám zachycena žena, a to 23krát. V červenci měla jihlavská PZS 131 záchytů, letos celkově zatím 821.

  • Facebook
  • Twitter