Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Projekt probační a mediační služby Proč zrovna já? pro oběti trestných činů

/
/
/
730 Zobrazení



Stali jste se obětí trestného činu? Kladete si otázku, proč se to muselo stát zrovna Vám? Ovládají Vás pocity smutku, strachu, vzteku či nespravedlnosti? Nevíte, kam přesně se s Vaší tíživou situací obrátit o radu anebo o pomoc? Nejste v tomto sami! Může vám pomoci Probační a mediační služba (PMS), jejíž poradny v rámci projektu Proč zrovna já?II.

Poradny poskytují právní informace a psychosociální pomoc obětem trestných činů. Služby poskytují bezplatně a jsou určeny všem, kteří se cítí být obětí trestné činnosti, nehledě na svůj věk, pohlaví, způsobenou újmu či fázi trestního řízení. Každému, kdo se cítí být obětí trestného činu, nabízí poradna bezplatně široké služby.
„Obětem poskytujeme psychosociální podporu, poradenství v rámci orientace v trestním řízení, základní právní informace, informace o tom, jak lze podat trestní oznámení. Dále doprovázení, které se týká zejména procesních úkonů, tzn. na polici, k soudu. Pomůžeme jim uplatnit náhradu škody,“ uvádí poradkyně Nela Šupková.
V případě závažnějších případů nicméně poradkyně může zdarma zprostředkovat odbornou pomoc od psychologa.
„Lidé by neměli obavy se na poradnu obrátit, profesionální a citliví poradci poskytují své služby naprosto diskrétně, bezplatně a jsou připraveni pomoci Vám při řešení následků trestného činu. Dveře u nás jsou otevřené, snažíme se maximálně vyjít vstříc a pomoci, uplatňujeme individuální přístup. Poradnu lze kontaktovat telefonicky, elektronicky nebo i osobně bez objednání v rámci poradenských hodin. Na Vysočině je kromě Jihlavy poradna také ve Žďáře nad Sázavou, Třebíči, Pelhřimově a Humpolci,“ dodává Nela Šupková. Jihlavskou poradnu najdou zájemci na adrese Tolstého 1914/15, 5. patro, Jihlava. Obrátit se na poradkyni Nelu Šupkovou mohou telefonicky (727 939 970) či přes mail (nsupkova@ext.pms.justice.cz). Poradenské hodiny bez objednání jsou každé pondělí od 13.00 do 16.00 a úterý od 9.00 do 12.00. Poradna pro oběti je zřízena v rámci projektu Proč zrovna já? II, který je financován z Evropského sociálního fondu a ze státního rozpočtu ČR.

  • Facebook
  • Twitter