Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Pro Pavla Širučka bude mít Liga mistrů pikantní příchuť

/
/
/
504 Zobrazení



Zajímavý příběh nabídne z českého pohledu druhá fáze letošní Ligy mistrů ve stolním tenisu. Los této nejprestižnější klubové soutěže v Evropě si poněkud zažertoval, když do skupiny A k nasazeným týmům Borussie Düsseldorf a Bogorii Grodzisk Mazowiecki přiřadil HB Ostrov Havlíčkův Brod.

Jedničkou na soupisce českého mistrovského celku je totiž Pavel Širuček, jenž posledních pět sezon odehrál v barvách špičkového polského klubu Bogorie Grodzisk Mazowiecki. To ale není všechno! Český reprezentant ještě vloni v prosinci nastoupil za Bogorii v utkání Evropského poháru právě proti HB Ostrov. Pavel Širuček sice v úvodní dvouhře prohrál s Tomášem Treglerem 0:3, ale za stavu 2:2 nakonec rozhodl o prvenství polského týmu ve skupině, když v dramatickém utkání porazil Dmitrije Prokopcova 3:2 na sety. HB Ostrov šel po této smolné porážce do další fáze Evropského poháru z druhého místa, když si s rakouským UTTC Stockerau poradil hladce 3:0.

Pavel Širuček získal v dresu Bogorie Grodzisk Mazowiecki dva polské tituly, třikrát skončil stříbrný

Neuplynulo ani dvanáct měsíců a Pavel Širuček je na druhé straně barikády. V létě se vrátil do Havlíčkova Brodu, s nímž před odchodem do Polska získal tři mistrovské tituly. A právě los 2. fáze Ligy mistrů svedl Bogorii a HB Ostrov do jedné skupiny. Tentokrát ale bude Pavel Širuček hrát v barvách českého mistrovského celku, který má Bogorii co vracet. Z tříčlenné skupiny A bude do semifinále postupovat jen vítěz, což by měl být šestinásobný vítěz této soutěže Borussia Düsseldorf. Předpokládá se, že Bogoria Grodzisk Mazowiecki a HB Ostrov se s největší pravděpodobností poperou o druhé místo, které bude znamenat účast ve čtvrtfinále Evropského poháru. Tak uvidíme, jak česko-polské měření sil letos dopadne…

Pavel Širuček zpět v týmu pětinásobných českých šampiónů HB Ostrov Havlíčkův Brod

P.S. Titulní fotografie je z prosincového utkání HB Ostrov s polskou Bogorií, hrálo se v Portu a Pavel Širuček se mimo jiné utkal s Tomášem Treglerem…

  • Facebook
  • Twitter