Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Pro dětské pacienty je opravený v jihlavské nemocnici další z pokojů

/
/
/
654 Zobrazení



V novém roce mají ti nejmenší pacienti jihlavské nemocnice opravené díky sponzorům další zázemí. Zrekonstruovaný pokoj na dětském oddělení plný obrázků mohou využívat dva malí pacienti a jejich doprovod. Oprava byla možná opět díky sponzorům.

„Pokoj, který se nachází na oddělení děti do šesti let, je zvláštní tím, že je určen především pro děti se zvýšeným hygienicko-epidemiologickým režimem. Znamená to, že v něm stráví čas děti s infekčními onemocněními jako jsou průjmy,“ vysvětluje primář dětského oddělení Martin Zimen.
Vyměnila se podlaha, postele pro děti i doprovod i nábytek. Novou tvář dostala také koupelna. Celkově vyšla rekonstrukce na 164 tisíc korun a byla možní díky sponzorům: „Děkujeme opět společnosti ČEZ, dále Leaders finance, Aleši Wasserbauerovi a jeho Na kole dětem Žďárskými vrchy a dále Vietnamskému spolku a žákům ze Základní školy Evžena Rošického v Jihlavě. Pokoj se mohl opravit díky nim,“ jmenuje autorka pokoje Simona Hájková.
V současné chvíli je na dětském oddělení jihlavské nemocnici opraveno celkem 18 pokojů, tři ambulance a tři vyšetřovny. Většina zázemí tak má nový kabát. „Léčí také prostředí, takže je určitě důležité, jak se u nás pacienti cítí,“ dodává vrchní sestra dětského oddělení Jana Zejdová.
Na dětském oddělení se na šesti odděleních stará o pacienty zhruba 60 sester a 17 lékařů. Ročně jsou na oddělení hospitalizovány více než tři tisíce dětí a zhruba osmnáct set doprovodů.

  • Facebook
  • Twitter