Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Příběhy žďárského zámku nyní nevypráví průvodci, ale stromy a stavitel Santini

/
/
/
632 Zobrazení



V době, kdy je otevření kulturních institucí v nedohlednu, zpřístupňují na zámku ve Žďáru nad Sázavou nové venkovní rodinné zážitky. Výlet si mohou zájemci v průběhu května zpříjemnit s mobilní aplikací, ale také offline jen s pomocí herního plánku.

Vyprávění stromů
Po úspěšné velikonoční hře pro děti přichází lektorské oddělení žďárského zámku s novou zábavnou procházkou v zámeckém areálu. Tentokrát budou průvodci samoobslužné rodinné hry mohutné zámecké stromy. Návštěvníci si mohou poslechnout vyprávění dlouhověkých stromů, poznat jejich příběhy, listy i kůru. Úkolem soutěžících bude zachytit voskovkou strukturu kůry, vyluštit název stromu a také soutěžní tajenku o vstupenky na Letní prohlídky pro děti. Hra opět začíná v zámecké kavárně, kde si za dobrovolný příspěvek vyzvednete stromové leporelo, herní plánek a voskovku. Zahrát si může každý až do 23. května během otevírací doby výdejního okénka zámecké kavárny.
Aktuální informace na www.zamekzdar.cz.

Santiniho hvězda
Nová mobilní hra Santiniho hvězda je na světě. Stačí si do mobilního telefonu stáhnout aplikaci Skryté příběhy a vydat se na terasu žďárského zámku, kde hra začíná. Spolu se stavitelem Janem Blažejem Santinim vyrazíte po stopách jeho stavební činnosti v zámeckém areálu a jeho blízkém okolí. Charismatický stavitel s hlasem herce Viktora Dvořáka, kterého znají filmoví fanoušci třeba z filmu Havel, potřebuje pomoc a inspiraci. Společně s účastníky postaví barokní konírny, morový hřbitov, hospodářský dvůr, ale také jeho nejdokonalejší dílo – poutní kostel na Zelené hoře. Na návštěvníky čeká čtyřkilometrová procházka s osmi zastaveními, kterou zvládnou projít i s kočárkem nebo dětským odrážedlem.
Více informací o hře najdete na www.skrytepribehy.cz.

  • Facebook
  • Twitter