Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Přemýšlíte o boxu? Zde je několik tipů

/
/
/
488 Zobrazení



Bojové sporty jsou stále populárnější a renesanci zažívá i trénink boxu. Trénink boxu vám jistě přinese mnoho výhod, takže pokud váháte, zda má cenu box trénovat, určitě byste to měli alespoň zkusit. Zde je několik tipů jak na to.

Proč box vyzkoušet?

Jak víte, fyzická aktivita je pro vaše zdraví důležitá a box je jednou z jejích nejlepších forem. Pro vás může být box pouze formou cvičení. Pokud je pouze formou aktivity, můžete boxerský trénink dělat doma. Navíc se během tréninku boxu naučíte bojovat, což je další výhoda, protože nikdy nevíte, kdy se vám taková dovednost bude hodit. Při tréninku boxu také spálíte poměrně hodně kalorií, takže to bude skvělé řešení pro lidi, jejichž cílem je spalování tukové tkáně. Během tréninku si také zlepšíte motorickou koordinaci a efektivitu.

Kde začít trénovat box?

Pokud chcete začít s boxem, měli byte si nejprve najít vhodný boxerský klub a poté jít do začátečnické skupiny, kde se jej začnete učit. Boxerský trénink pro začátečníky se bude skládat především ze základních boxerských cvičení, jako je boj se stínem, boxovací pytel a učení se, jak pracovat s nohama. Není to jen o tom nasadit si rukavice na box a začít boxovat. První lekce boxu bude především založena na osvojení techniky základních úderů a přípravě na těžší boxerský trénink.

Kdo může trénovat box?

S tréninkem boxu může začít vlastně každý z vás bez ohledu na pohlaví nebo věk. Jediné, co vás z boxu vylučuje, může být zranění, kromě toho neexistují žádné další kontraindikace. Ne každý, kdo začíná s tímto sportem, musí být boxer, může to být pro vás pouze základní pohybová aktivita.

V tréninkové místnosti se setkáte se širokým spektrem lidí, od těch, kteří se boxu věnují profesionálně, až po lidi, kteří přijdou na trénink jen rekreačně. Jistě se vám budou hodit rukavice https://sportano.cz/box/boxerske-rukavice/boxerske-rukavice-venum.

Co by měl začínající boxer pamatovat?

Pro začátečníky je nejdůležitějších věcí je rozumný trénink. Velmi častou chybou začátečníků je nedostatek odpočinku, který má za následek přetrénování, které vás nutí k pauze v tréninku. Nadšení začínajících boxerů je samozřejmě velmi pozitivní jev. Je však důležité, abyste tělu dopřáli adekvátní čas na regeneraci. Pokud se cítíte unavení a bolaví, je lepší jeden trénink vynechat a dát tělu čas, aby znovu nabralo plnou sílu.

Další věc, kterou by si začátečníci měli zapamatovat, je nevkládat veškerou svou sílu do úderů, a to jak při technice, tak při sparingu. Technika nácviku je o tom, že se danou kombinaci úderů naučíte v klidu, proto byste to měli na začátku dělat zlehka a v klidu, protože pokud to chcete dělat rychle a s plnou silou, je velmi pravděpodobné, že uděláte technické chyby. Také při sparingu byste neměli bít plnou silou, protože i sparing by měl být technický a tak, abyste nezranili sebe ani sparing partnera.

Zvolte správné vybavení

Pokud se chystáte na první boxerský trénink, nemusíte hned kupovat profesionální vybavení. Na první trénink si vemte:

  • Sportovní oblečení,
  • vodu,
  • boxovací rukavice,
  • sálovky

Výše uvedené věci budou na první trénink jistě stačit. Pokud se rozhodnete pro pravidelné boxerské tréninky, vyplatí se časem pořídit chránič zubů, návleky a boxerskou helmu, která vás při tréninku navíc ochrání. Po nějaké době se také vyplatí pořídit si boxerské boty pánské, které vám nebudou tolik klouzat i na mokrém povrchu.

PR článek / Jde o reklamní sdělení

  • Facebook
  • Twitter