Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Představenstvo podalo nový návrh na insolvenci PSJ, a. s.

/
/
/
1307 Zobrazení



Představenstvo akciové společnosti PSJ podalo v pondělí 5. listopadu u Krajského soudu v Brně znovu vlastní insolvenční návrh.

Krok, který sleduje adekvátní právní ochranu firmy jako dlužníka, umožnilo pravomocné ukončení předchozí insolvence, která byla zahájena na základě pochybného podání a sporné pohledávky. Insolvenční proces se nyní může rozběhnout znovu od začátku na základě podání samotné firmy PSJ, a. s.
Zablokování insolvenčního procesu přineslo firmě i jejím zaměstnancům víc než měsíc trvající období nejistoty. „Ocitli jsme se bez právní ochrany dlužníka. Za dané situace mnozí naši zákazníci přestali platit a hledali možnost zápočtů. Přitom firma nadále musela krýt své výdaje včetně těch mzdových. Po této zničující prodlevě nemůžeme vyloučit, že firma bude průtahy dosavadní insolvence vyčerpaná natolik, že bude přicházet v úvahu i konkurz.
Vlastní insolvenční návrh na PSJ, a. s., byl nezbytný s ohledem na finanční ztráty, jež společnost utrpěla v posledním období na zakázkách v tuzemsku i v zahraničí. Jednání o nalezení vhodného finančního partnera byla přes veškerou snahu představenstva neúspěšná. Proto představenstvo předmětný návrh soudu učinilo. Nyní se soud bude insolvencí PSJ zabývat znovu, což by mělo být v krátké době patrné v insolvenčním rejstříku. Návrh představenstva není spojen s návrhem na povolení reorganizace,“ uvedl tiskový mluvčí PSJ, a. s., Miroslav Fuks.
Společnost PSJ, a.s., je stoprocentní dceřinou firmou PSJ Holding B. V. Součástí tzv. majetkové podstaty PSJ, a. s., není žádný z rezidenčních či developerských projektů. Firma má jedinou dceřinou společnost, a to Alpine Bau CZ a.s., u které běží podle informací Miroslava Fukse proces prodeje s cílem posílit možnosti PSJ, a. s., na uspokojení věřitelů.

  • Facebook
  • Twitter