Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Přednáška Paleolitické putování po Francii v Telči

/
/
/
443 Zobrazení



Národní památkový ústav v Telči pořádá ve středu 16. listopadu v 18.00 v Univerzitním centru Masarykovy univerzity v Telči v rámci přednáškového cyklu Rodinné stříbro – Památky kolem nás přednášku Paleolitické putování po Francii. Přednáší Ondřej Mlejnek, vstup je zdarma.

Putování zavede účastníky na nejvýznamnější paleolitické lokality Francie jakožto kolébky výzkumu starší doby kamenné. Zmíněny budou nejznámější nálezy včetně mobilního i parietálního umění, muzea, ve kterých jsou tyto nálezy prezentovány, a také moderní archeoparky. Součástí přednášky bude prezentace fotografií autora a jeho kolegů, se kterými v letech 2017 a 2022 podnikl dvě exkurzní cesty kolem celé Francie.

Ondřej Mlejnek je absolvent Filozofické fakulty Masarykovy univerzity, oborů historie a archeologie. Zaměřuje se zejména na studium vývoje lidské společnosti ve střední Evropě v období paleolitu a mezolitu.

  • Facebook
  • Twitter