Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Přednáška o Václavu IV. v Telči

/
/
/
667 Zobrazení



Další přednáškou z cyklu Rodinné stříbro – Památky kolem nás bude téma Václav IV. Koná se ve středu 19. června v 17.30 v Knihovně Univerzitního centra Masarykovy univerzity v Telči. Přednášejícím je Jaroslav Čechura.

Dlouho očekávaný dědic, syn ve stínu slavnějšího otce, český a římský král, dvakrát zajatec panstva – to všechno jsou střípky obrazu Václava IV., který snad pod dojmem zkušeností z dětství a mládí rezignoval na vládnutí a raději pobýval na odlehlých místech, na hradech Křivoklátě a Točníku. Bezpochyby nejspornější postava českého středověku obestřená řadou polopravd a legend.
Přednáškový cyklus Rodinné stříbro – Památky kolem nás se stal pevně ukotvenou tradicí, která si získala své příznivce a své publikum. Jeho součástí je nejen péče o kulturní památky, ale i další zajímavá témata z historie. Přednášející vycházejí jak z řad zaměstnanců územního odborného pracoviště v Telči, tak z externích institucí a organizací.

Vstup je zdarma.

  • Facebook
  • Twitter