Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Před Štědrým dnem si v Ledči nad Sázavou na náměstí zazpívali koledy

/
/
/
728 Zobrazení



Ačkoli to od rána moc vánočně nevypadalo, v Ledči nad Sázavou měli jasno. V 17.00 se sejít na náměstí a zazpívat si koledy. U rozsvíceného stromu před improvizovaným pódiem se sešlo více jak sto zájemců o poslech vánočních tonů.

Mnozí z nich si přišli ale také zazpívat a nebo jen pozdravit své známé a popřát jim klidné a pohodové svátky. „Scházíme se tu po 19, 20 nebo 21, to přesně nikdo neví a pořád se kvůli tomu dohadujeme,“ vítá všechny příchozí jeden z muzikantů.
„Celá tato akce má počátky v dobách, kdy sem skauti nosili Betlémské světlo a hrálo se u toho na kytaru. Dnes si ale celou hodinu budeme zpívat koledy,“ dodává před samotným začátkem.
Během setkání zazněla spousta melodií jak z řad klasických koled, tak například upravená verze světového hitu Hallelujah. Parta muzikantů společně z pěveckých sborem tak dokonale všechny zúčastněné naladila na ty pravé Vánoce.

  • Facebook
  • Twitter